Pécsi zenekarok a városháza erkélyén

2014. szeptember 1., hétfő 06:30

pecs-varoshaza-foto-varadi-zsolt400-1409484605.jpgPécs, 2014. szeptember 1. - A városháza erkélyéről adnak koncertet helyi zenekarok a nagyközönségnek szeptember minden hétvégéjén. A kezdeményezés célja a zene népszerűsítése és a városban lévő zenei potenciál bemutatása.

Bális Eszter, a szervező Pannon Zenebaráti Kör elnöke a sajtónak elmondta: a pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt 16 órakor kezdődő, 20 perces minikoncertekkel azt szeretnék elérni, hogy Pécs a zene városaként is ismertté váljon.

 

A zene állandóan jelen van a városban több száz, naponta órákat gyakorló diáknak, profi művésznek, amatőr zenekarnak köszönhetően - jegyezte meg az egyesületi elnök, majd hozzátette, hogy az előadássorozat a jövő évi pécsi Europa Cantat nemzetközi kórusfesztivál felvezetéseként is szolgál.

hirdetés

 

Lakner Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja kitért arra, hogy a városháza erkélyéről olyan kiváló pécsi formációk szórakoztatják a közönséget, mint a Vizin Zenekar, a Symphonic Brass, az Amadeus Kürtkvartett, a Trombitakvartett, a PTE Brass Band, a Bartók Béla Férfikar, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjai vagy az Enigma Trió.

 

A komoly pécsi fúvószenei hagyományok okán az érdeklődők főként fúvószenét hallhatnak, de lesz népzene, kóruszene és kamarazene is. A koncertsorozatot szeptember után is folytatják, amennyiben az sikeres lesz, és a jövőben is elegendő szponzori támogatáshoz jut.

 

Forrás: MTI, fotó: Váradi Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. június 19. - Véget ért a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). Őri László, Pécs alpolgármestere a tíznapos esemény Kodály Központban rendezett szombati díjkiosztó gálaestjén hangsúlyozta: a fesztivál új vezetősége "jól kormányozta a hajót, szakmai program sikeres volt".

csontvary400-1421869940.jpgPécs, 2015. január 21. - Csontváry Kosztka Tivadar Önarckép című művével gazdagodik a festő nevét viselő pécsi múzeum gyűjteménye holnaptól.

szfinx400-1454137333.jpg

Pécs, 2016. január 30. - Ingyenesen ismerkedhetnek meg a Zsolnay Kulturális Negyed látványosságaival és programjaival 2016 és 2018 között a Baranya megyei településekről érkező csoportok - jelentették be pénteken.