Ingyenes Zsolnay-program baranyai településeknek

2016. január 30., szombat 08:00

szfinx400-1454137333.jpg

Pécs, 2016. január 30. - Ingyenesen ismerkedhetnek meg a Zsolnay Kulturális Negyed látványosságaival és programjaival 2016 és 2018 között a Baranya megyei településekről érkező csoportok - jelentették be pénteken.

A Zsolnay Program elnevezésű hároméves projekt célja, hogy a kisebb települések lakóit is fogadjuk, akiknek erre más módon esetleg nem lenne lehetőségük - mutatott rá Vincze Balázs, a Pécs kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) igazgatója.

 

hirdetés

Vincze Balázs hozzátette, hogy évente száz település csoportjait várják a ZSÖK intézményeiben. Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a Zsolnay Programba határon túli településeket is be kívánnak vonni: az első csoportok egy Dráva-menti, illetve egy vajdasági településről érkeznek február elején.

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a kulturális alapellátás bővítése a kormányzat legfontosabb célkitűzései közé tartozik.

 

A baranyai településekről érkező csoportok számára nagy lehetőség, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedben a legmagasabb minőségű kultúrával találkozhatnak - emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a ZSÖK a kulturális kormányzat törekvéseivel azonos irányba mutató missziót vállal.

 

Páva Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy a kulturális alapellátás bővítésében a baranyai megyeszékhely és annak kulturális zászlóshajója, a Zsolnay Örökségkezelő élen jár.

 

Nagy Csaba, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, intézményük kétmillió forinttal járul hozzá a Zsolnay Program megvalósításához. Az összegből a hátrányos helyzetű baranyai településekről érkezők utazását támogatja majd a megyei önkormányzat.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

hercules-1410689128.jpg

Herkulesről (Johnson) mindenki azt hiszi,hogy egy Félisten, pedig valójában nem más mint egy közönséges csaló, egy zsoldos, aki a köré épített hazugságokat kihasználva félemlíti meg ellenfeleit, és szedi össze az érte járó pénzt. Egyik munkája végeztével Trákia felé vetődnek, ahol egy ostromlott tartomány királyának (Hurt) kérésére csapat élén harcba indul, hogy felvegye a harcot a látszólag mitikus ellenféllel. 

Budapest, 2015. december 29. - A nagy érdeklődés miatt egy hónappal meghosszabbították a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató fővárosi kiállítás nyitva tartását. A tárlat így 2016. január 31-ig lesz látható a budai Várban.

leonardo10000-1399908231.jpgPécs, 2014. május 13. - Az Európában egyedülálló pécsi Leonardo-kiállítás a nyitást követő kevesebb, mint négy hét alatt elérte a tízezres látogatószámot. A tárlat sikeréből a Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Csontváry, Vasarely és Zsolnay kiállítások is részesülnek. Utóbbiak forgalma az elmúlt hetekben közel 60 százalékkal nőtt, és már a város idegenforgalma is érzi a pozitív irányú változást.