Kert és művészet-Pályázz!

2015. szeptember 3., csütörtök 22:00

"Szobrok a kertben és a lakótérben" címmel fotópályázatot hirdet az Interart Alapítvány, a BERGMAN Kortárs Galéria és a Magyar Szobrász Társaság, a Kertépítők Országos Szövetsége(MAKEOSZ) és a Lakberendezők Országos Szövetsége(LOSZ) közreműködésével.

A kiírók várják azok munkáit, akik fotóikkal kreatív módokon mutatják meg közvetlen lakókörnyezetünk szoborkultúráját, ma élő kortárs vagy korábban, de még a XX. században élt és alkotott művészek egyéni szobrai, kisplasztikái vagy reliefjei méltó közegben, stílusos kompozícióban való megfogalmazásával.

hirdetés

 

A pályázó egy jelentkezési lapot kitöltve jelentkezhet, melynek beküldése után instrukciókat kap a fotók elkészítéséhez, ami magába foglalja a kertek és otthonok tereibe illeszthető szobrok aktuálisan elérhető választékát, illetve az egyedi szobrászati igények (talapzatok, posztamensek, és egyedi, adott helyre készülő alkotások) szakszerű kivitelezésével kapcsolatos információkat.

Egy pályázó maximálisan 7 db egyedi, illetve 1, max. 5 darabból álló, tetszőleges képarányú sorozatot küldhet be. A pályaműnek 2014. 10. 15-e után készített, vagy a sajtóban ezt követően publikált fotónak kell lennie.


A pályázat elbírálása kétlépcsős, a munkák beadási határideje 2015. 11. 08.(vasárnap), 24.00 óra.

A nyertes és a legjobb fotókat kiállításon is bemutatják, valamint később kiadványok is készülnek a kiválasztott munkákból.

 

További információért és a részletes pályázati kiírásért kattints IDE!

 

 

/Forrás: www.artcenter.hu/

Kapcsolódó cikkek

roze-1405406978.jpg

Egyedülálló módon ünneplik a rozé borokat július 18-án és 19-én Villányban. A borvidéken harmadik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fröccs Fesztivált. Az ingyenes programokon évről évre rengeteg látogató vesz részt, a rendezvény fénypontja a koncertek, kulturális- és sportprogramok mellett kétségkívül az 1000 Rozé Hosszúlépés futóverseny.

lenhardtharp1926-foto-kakuszi-zoltan-1384707234.jpgVersenyhárfa-ritkaságot kapott a fennállása óta ötszáz rendezvénynek otthont adó Kodály Központ. A Devescovi Erzsébet hárfaművész által felajánlott különleges hangszert csütörtökön adták át Pécsen.

bogi-wagner-1355493171.jpg

Az elmúlt szombaton és hétfőn zajlott a Walkür első felvonásának előadása a Kodály Központban, amely nagy mérföldkő a Pannon Filharmonikusok életében.