Átadták a Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat

2015. augusztus 30., vasárnap 07:00

Pécs, 2015. augusztus 30. - Átadták az idei Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat Charles Bernstein amerikai és Giuseppe Conte olasz költőnek szombaton.

A méltatások szerint a Magyar PEN Club elnöke, Szőcs Géza által 2012-ben alapított, 50 ezer euróval, oklevéllel és egy Janus Pannonius-szoborral járó kitüntetést Charles Bernstein a figyelmet rejtett ellentmondásokra felhívó, megindító, a költészetről és a világról való másként gondolkodásra indító, míg Giuseppe Conte a létezés és a természet eredeti forrásának megtalálását ösztönző költeményeivel érdemelte ki.

hirdetés

 

Páva Zsolt polgármester a pécsi eseményen reményét fejezte ki, hogy a költészeti díjnak is köszönhetően ismertebbé válhat a városhoz kötődő Janus Pannonius életműve, a vers mint műfaj visszakapja régi fényét, s többen olvasnak majd költeményeket.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. május 28. - Június elején kerül sor a "100 ÉVES A MAGYAR ANIMÁCIÓ" programsorozat következő eseményére, a Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület és a Film-Virage Kulturális Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő 1. Pécsi Animációs Konferenciára.

roze-1405406978.jpg

Egyedülálló módon ünneplik a rozé borokat július 18-án és 19-én Villányban. A borvidéken harmadik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fröccs Fesztivált. Az ingyenes programokon évről évre rengeteg látogató vesz részt, a rendezvény fénypontja a koncertek, kulturális- és sportprogramok mellett kétségkívül az 1000 Rozé Hosszúlépés futóverseny.

Pécs, 2016. február 20. - A tehetséggondozást elősegítő két új kulturális alkotóteret adtak át pénteken a Pécsi Kulturális Központban (PKK).