Első Pécsi Animációs Konferencia és Oscar-néző

2015. május 28., csütörtök 06:05

Pécs, 2015. május 28. - Június elején kerül sor a "100 ÉVES A MAGYAR ANIMÁCIÓ" programsorozat következő eseményére, a Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület és a Film-Virage Kulturális Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő 1. Pécsi Animációs Konferenciára.

Június 2-án és 3-án neves animációs szakemberek fél óránként váltják egymást, hogy széleskörű ismereteket szerezzünk pl. az alábbi témakörökben: a rajzfilmkészítés és az oktatás kapcsolata, vizuális nevelés, animáció és a szinkron kapcsolata, a hagyományos és a modern technikák különbsége.

hirdetés

 

Az 1. Pécsi Animációs Konferencia előadói között tudhatjuk a magyar rajzfilmkészítés kiemelkedő szakembereit, többek között Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendezőt, Richly Zsolt Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezőt és még sokan másokat. A konferencián megtekinthető lesz a magyar filmgyártás első Oscar-díja is.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció az [email protected] e-mail címen, valamint a helyszínen lehetséges.

 

További információ: [email protected], www.totalart2014.eu

 

Az 1. Pécsi Animációs Konferencia a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kerül megrendezésre, és színes délutáni filmvetítések kísérik.

 

Minden rajzfilmkedvelőt és érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Forrás: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület / Országos Sajtószolgálat

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. júlus 9. - Különdíjban részesült a Pannon Filharmonikusok társulata a 2015. évi Armel Operaversenyen. A zsűri a versenyprodukcióban nyújtott kivételes zenei teljesítményt értékelte a különdíj odaítélésével.

pfz-legkedvesebb1-2013-14-1389377295.jpgA Pannon Filharmonikusok közönsége minden évben megválasztja a zenekari tagok közül LEGKEDVESEBB MUZSIKUSÁT. Az együttes férfi és női kategóriában hirdet győztest. A 2013/2014-es évadban a Haszonné Nepp Yvett fuvolaművész és Aubrecht Dénes klarinétművész nyerte el a „legkedvesebb díjat”.

star-wars-day-may-4th-400-1430467030.jpgBudapest, 2015. május 1. - Május 4-ike igazán különleges nap a Star Wars rajongói, kedvelői számára, ugyanis jön a várva várt nemzetközi Star Wars Nap. De vajon miért éppen erre a napra esett a választás? Hogyan ünnepelhetjük kreatívan?