PrimousFountain a Kodály Központban

2012. november 2., péntek 10:12

65-1354439733.jpgCsütörtökön izgalmas este vár a Pannon filharmonikusok közönségére: a Kodály Központban PrimousFountain kortárs amerikai zeneszerző egyik szimfóniájának európai ősbemutatójára kerül sor.

Főszerepben a harmonika

2012. november 8. csütörtök 19.00 óra, Kodály Központ

A hangverseny különleges zenei csemegéje az elismert kortárs amerikai zeneszerző, PrimousFountain (képünkön balra) IV. szimfóniájának európai ősbemutatója.

A kizárólag komponálásból élő zeneszerző így nyilatkozik arról miként került kapcsolatba a Pannon Filharmonikusokkal:

„A hangversenyt vezénylő MiranVaupotic karnaggyal régóta tervezünk egy turnét szimfóniáim számára. Ő tájékoztatott engem a Pannon Filharmonikusok magas művészi színvonaláról, így örömmel vettem a zenekar válaszát, hogy szívesen műsorra tűznék az egyik szimfóniámat. Úgy éreztem, a IV. szimfóniám a következő olyan mű, amelyre fel kéne hívnom a figyelmet és Magyarország pont megfelelő hely erre. A Pannon Filharmonikusok menedzsmentje lelkesedést, tiszteletet és elkötelezettséget mutat a zeném iránt és a zenekar szimfóniámat olyan érzékeny módon prezentálja, hogy én, mint zeneszerző azt érzem, örömmel fogadnak. Már előre érzem, hogy a közönségnek a szimfóniám csodás előadásában lesz része.”

Az est műsora:

hirdetés
  • Csajkovszkij: Rómeó és Júlia – nyitányfantázia
  • Nyikolaj Csajkin: B-dúr harmonikaverseny (No.1)
  • PrimousFountain: IV. szimfónia

Közreműködik: RadeMijatović – baján
Vezényel: MiranVaupotić

Kapcsolódó cikkek

Szigetvár, 2015. augusztus 20. - A hosszú hétvégén és szeptember elején számos szórakoztató és hagyományőrző programmal várja az érdeklődőket a „kisváros”.

boganyitibor400-1444186140.jpgPécs, 2015. október 7. - Alighanem Magyarországon korábban még nem játszott zeneművel lép színpadra a Pannon Filharmonikusok együttese a keddi budapesti bemutató után október 8-án, csütörtökön a pécsi Kodály Központban.

56-iranypecs-400-1476528386.jpg

Pécs, 2016. október 16. - Interaktív családi programokkal, ünnepi megemlékezésekkel, zászlós felvonulással és színházi elemekkel illusztrált komolyzenei műsorral emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára október 23-án Pécsett.