Kistehén újra a színen, ezúttal könyvszereplőként

2014. augusztus 15., péntek 07:00

kistehen2-facebook400-1408055012.jpgBudapest, 2014. augusztus 15. - Vajon a Sziget Fesztiválköztársaság mai polgárai közül hányan emlékeznek Kistehénre? Ő egy rajzfilmfigura, aki 2002-ben született. Világrajöttét egy dal és egy rajzfilm jelezte.

Én vagyok a Kistehén, ülök a fa tetején, lábamat lógatom, jól érzem magamat, én, a Kistehén... - énekelte a fán ücsörgő sárga tehén és ezzel beégette magát minden korosztály tudatába.

 

Mindenki tudta, ki az a Kistehén, majd mindenki szerette, senkit nem hagyott közönyösen. Az autókban Kistehén plüssfigurák lógtak, a gyerekek Kistehén füzetekbe írták a leckéket, és a fiatalok Kistehén fesztiválra mentek a Szigetre. Aztán eltelt több, mint tíz év. A kistehén ezalatt többek között volt sikeres zenekar neve, ahol több sláger is született a neve alatt. Volt tejterméken reklámfigura, csomagolás tejkaramellán. A Kistehén mégsem jött elő igazán. Nem mutatta meg ki is ő valójában, miket szeret, mit gondol a világról, kik a barátai, hol lakik, mitől szomorodik el, és mitől lesz vidám. Eljött 2014, és az alkotók Igor Lazin, és Kollár-Klemencz László úgy döntöttek, hogy előhívják rejtekéből a Kistehenet, aki egy mesekönyv sorozat keretében elénk tárja kedves, szeretettel teli, vonzó világát. Bemutatja barátait, Tetemacit, a Nyulat és a Vadászt, és így az alkotókkal együtt elhatározták, hogy levesznek a lábukról mindenkit.

hirdetés

 

Kistehén világa

 

Kistehén, Vadász, Nyúl és Tetemaci Senkiföldjén élnek. Történeteik egyszerű, emberi helyzeteket bontanak ki. A kiindulópont minden esetben egy idillikus állapot, amibe befurakodik egy probléma, amit a barátok a szeretet útján oldanak meg.
Kistehén egyszerű történetekben mesél a barátságról, szeretetről, együttérzésről. A Kistehén történetei összekötik a szülőket és a gyerekeket. A könyv olyan világot kínál, ahol a felnőtt megint gyermek lehet, közelebb kerülve a történeteken, Kistehénen keresztül saját gyermekéhez. A gyereket pedig sok játékossággal komolyan veszi, akinek kulcsot ad humorral és szeretettel a felnőttek sokszor kiismerhetetlen, nehezen érthető túlbonyolított világához.

 

Kistehén három üzenete:

 

A hétköznapokban megtalált boldogság

 

Kistehén kulcsot ad a boldogságunkhoz. Megmutatja, hogy ezt a boldogságot hol kell keresni: önmagunkban, a barátainkban, az apró dolgokban, a hétköznapokban. És megmutatja, hogy ezzel a boldogsággal mit kell kezdeni. Örülni és kész.

 

A Kistehén generációkat hoz össze

 

A gyerek lélekben felnőtt, a felnőtt lélekben gyerek. Kistehén egy olyan tisztást teremt, ahol közel kerülnek generációk. A szülők a gyerekeikkel. A gyerekek jobban belelátnak szüleik felnőtt - sokszor érthetetlen -életébe, s a szülők - előhívva önmagukból a gyermeket - közelebb kerülnek gyerekeikhez.

 

A Kistehénnel önmagad lehetsz

 

Kistehén egyesíti önmagában a fiatal kor határtalan, felhőtlen, szabad, mindenre képes energiáját és az idős kor bölcsességét. Kistehén minden, amit át kell menteni a gyerekkorból, és minden, amit érdemes meghallgatni a felnőttektől.

 

Forrás: Varga Mónika, kép és további információk: Felhős facebook-oldal

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. június 3. - A Nevelők Háza Egyesület tisztelettel meghívja Önt Dr. Vígh Árpád egyetemi tanár: Mitől francia a francia zene? című előadására, mely a „Sétatéri Esték” korábbi sorozat folytatásaként, annak idei második programjaként kerül megrendezésre június 9-én, csütörtökön 17 órakor a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.).

pecsi-csaladi-szinhazi-fesztival2014-1401015613.jpgPécs, 2014. május 26. - Nagy érdeklődés előzi meg a kedden kezdődő Pécsi Családi Színházi Fesztivált, amely tizenegy hazai teátrum tizenhárom produkcióját és a Pécsi Tudományegyetem egy előadását kínálja a közönségnek.

harkanyfurdo-borunnep400-1406976593.jpgHarkány, 2014. augusztus 3. - Huszadszor rendez Harkányfürdő szüreti fesztivált. Három napon keresztül sztárfellépők koncertjei, családi és gyerekprogramok sora vár minden látogatóra szeptember elején.