Pécsi Családi Színházi Fesztivál második alkalommal

2014. május 26., hétfő 07:00

pecsi-csaladi-szinhazi-fesztival2014-1401015613.jpgPécs, 2014. május 26. - Nagy érdeklődés előzi meg a kedden kezdődő Pécsi Családi Színházi Fesztivált, amely tizenegy hazai teátrum tizenhárom produkcióját és a Pécsi Tudományegyetem egy előadását kínálja a közönségnek.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) felvezetéseként immár második alkalommal rendezett egyhetes fesztiválra a jegyek többsége elfogyott, a most belépőket vásárlók szinte már csak a karzaton, pótszékeken foglalhatnak helyet - mondta el Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója az MTI érdeklődésére. Hozzátette, hogy a tavalyi ötnapos családi eseményre 4 ezer ember volt kíváncsi, idén jó esély van rá, hogy a nézőszám akár a 4500-at is eléri.

hirdetés

 

Az igazgató utalt rá, hogy a fesztivált annak tavalyi sikerén felbuzdulva szervezik meg újra, s olyan, klasszikus és kortárs irodalmi művek feldolgozásával, drámák adaptálásával létrejött nívós produkciókat hívtak meg, amelyeket a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek. Egyúttal remélik: mindez a fiatal nézőkkel nemcsak megismerteti, megkedvelteti a színházat, hanem inspirál is a felhasznált irodalmi művek s talán más könyvek elolvasására is.

 

A fesztivál május 27-én, a Pécsi Balett Diótörő című előadásával veszi kezdetét, ezt a PNSZ Ágacska című produkciója követi. Május 28-án a Veszprémi Petőfi Színház Légy jó mindhalálig és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Csalóka Péter című darabja lesz műsoron. Május 29-én a Miskolci Nemzeti Színház a Négyszögletű kerek erdő, a Szegedi Nemzeti Színház a Mátyás mesék című darabbal jelentkezik. Május 30-án a PNSZ A kőszívű ember fiai, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház Kincsek szigete című előadásait láthatja a közönség.

 

Május 31-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Világszép nádszálkisasszony, továbbá a Békéscsabai Jókai Színház Nyolckor a bárkán című mesejátéka, június 1-jén a budapesti Örkény István Színház Csoda és kósza, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Emil és a detektívek, továbbá a kecskeméti Katona József Színház MacVedel, a kalózkísértet című produkciója kerül sorra. A fesztivált június 2-án a Pécsi Tudományegyetem Meseszép című táncestje zárja.

 

A családi fesztivál részletes programja a www.pnsz.hu internetes oldalon olvasható.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

bach-es-reformacio400a-1417349332.jpgPécs, 2014. december 1. - Bach és reformáció címmel ad koncertet a Pannon Filharmonikusok december 4-én, csütörtökön 19 órakor a Kodály Központban.

ordogkatlan-2014-400-1401562882.jpgPécs, 2014. május 31. - Ez a hetedik alkalom, hogy Bérczes László és Kiss Mónika, a két fesztiválszervező „kosárfonó” közös álmaiból augusztus elejére egy fesztivál lesz a valóság - olyan fesztivál, ahol öt napon keresztül egy gyönyörű vidéken - négy baranyai falucskában - barátságban, békességben és felszabadultan ünneplünk.

badar-sandor-1440167467.jpgFonyód, 2015. augusztus 21. - Badár Sándor önálló stand up-estjével jelentkezik a KULTKIKÖTŐ PRODUKCIÓ a fonyódi Kulturális Központban augusztus 23-án, vasárnap este 8 órai kezdettel.