Vigyázat, ónos eső!

2013. január 9., szerda 11:33

onos-1355493573.jpg

A rövid időn belül várható ónos eső miatt szerda délelőtt az ország nyugati felére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna és Baranya megyében szerdán egész nap, de már 1-3 órán belül is számítani lehet gyenge ónos esőre.

 

Havazás elsősorban a Dunától keletre várható több területen. A lehulló friss hó mennyisége maximum 3 centiméter körül várható.

hirdetés

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályának legfrissebb adatai szerint már csak a Tiszántúlon és az északkeleti országrészben esik a hó, hószállingózást jelentettek Tatabánya, Harkány, Cegléd és Kiskőrös térségéből. Országszerte azonban több térségben is még téliesek az útviszonyok mind a főutakon, mind a mellékutakon. A társaság összesen 250 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A főutakon a Dunától keletre többnyire téliesek az útviszonyok, itt havas, latyakos, hókásás szakaszokra kell számítani. A Dunától nyugatra csupán Tatabánya, Esztergom, Kápolnásnyék és Paks környékén téliesek a körülmények, a Dunántúl nagy részén vizes, nedves a főúthálózat.

A mellékutakon a Dunántúl nyugati és déli részét leszámítva mindenhol téli útviszonyok uralkodnak. A Tiszántúlon és az északkeleti országrészben túlnyomó részt havas a mellékúthálózat, a Dunántúlon, a Duna–Tisza közén és az Északi-középhegységben pedig többnyire latyakos, hókásás szakaszokra számíthatnak a közlekedők.
 

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2013. augusztus 18. – A várható hőség miatt hét megyére és a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapest, 2013. március 31., vasárnap - Hétfőre a várható talaj menti fagy miatt az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

ho-pecs-1358504981.jpg

Húsz centiméternyi friss hó hullhat le pénteken Baranya megyében, az erős szél magas hótorlaszokat emelhet – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kasza Anett közölte: Baranyában péntek reggel az utak enyhén havasak voltak, reggel nyolc óráig lezárt útszakasz nem volt a megyében. A 6-os úton Molvány közelében a Szigetvár felé haladóknak kell kisebb várakozásra számítaniuk egy kamion műszaki mentése miatt. A baranyai magyar-horvát határátkelőhelyeken jelenleg nincs forgalomkorlátozás.