Új Pécsről beszélnek

2012. május 7., hétfő 14:05

11-1354368702.jpgÉvtizedekre meghatározó, átfogó városfejlesztési terv létrehozásába vágja a fejszéjét a város vezetése és a szakemberek. A cél egy modern és élhető megyeszékhely kialakítása.

Kevés önkormányzati forrás, aktív civil összefogás és a meglévő értékek helyes kihasználása jellemzi majd Nagy Csaba szerint a Pécs életébe beköszöntő új korszakot.

A sajtótájékoztatót szimbolikus módon az évek óta lezárt, romos Nick-udvarban tartották meg, ezzel is letéve a voksot az általános megújulás mellett. Nagy Csaba alpolgármester, Kővári János képviselő és Csaba Ders főépítész tájékoztatták a sajtó képviselőit a közeljövőben várható változásokról.

A Bama újságírói felvetették néhány konkrét, a lakosságot régóta foglalkoztató problémás terület - mint az Expo Center, a vásárcsarnok és a Magasház - várható sorsát. A főépítész ezeket olyan "állatorvosi lónak" nevezte, amelyekre megoldást csak egy új, átfogó városfejlesztési terv nyújthat, konkrét ötletekről, megoldási javaslatokról azonban nem számolt be. Előzőleg a terv körvonalainak kell kirajzolódniuk, majd pedig a lakosságot is be kell vonni különböző fórumokon a döntéshozásba.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

ranga-laszlo400-1383771227.jpgTatabányán, Vácott és Budapesten már sikert aratott, legközelebb pedig Pécsett szeretne mosolyt csalni két kórház kis betegeinek arcára a RALLYcafé All Stars autó. Az Országos Rally Bajnokság záró futamán, a november 8-9-ei, 47. Mecsek Rallye-n áll majd újra rajthoz a Mitsubishi WRC Replica versenyautó a jó cél érdekében.

szemem-fenye-racvarosi-ut-37-utcakereso-hu-1381235143.jpgA Szemem Fénye Alapítvány 2013. október 19-én, szombaton 7 és 14 óra között első alkalommal rendezi meg bababörzéjét és gyermekruha-zsibvásárát a Pécs, Rácvárosi út 37. szám alatti telephelyén.

tancsics-1377458338.jpgAugusztus utolsó hetében fametszést végez a BIOKOM Nkft. a régi Kertvárost átszelő Táncsics Mihály utca teljes hosszában. Mindez többnyire csak részleges forgalomkorlátozással jár: rövid szakaszokon sávlezárásra kell számítani, a közlekedést tájékoztató táblák segítik. Azonban augusztus 27-én, kedden az utca egy részét órákra teljesen lezárják - derül ki a cég honlapján olvasható felhívásból.