A Mecsekben folytatja útját az All Stars

2013. november 6., szerda 21:55

ranga-laszlo400-1383771227.jpgTatabányán, Vácott és Budapesten már sikert aratott, legközelebb pedig Pécsett szeretne mosolyt csalni két kórház kis betegeinek arcára a RALLYcafé All Stars autó. Az Országos Rally Bajnokság záró futamán, a november 8-9-ei, 47. Mecsek Rallye-n áll majd újra rajthoz a Mitsubishi WRC Replica versenyautó a jó cél érdekében.

A „RALLYcafé All Stars a gyermekekért, az E85 együttműködésével” elnevezésű projekt célja, hogy szebbé varázsolja a beteg/hátrányos helyzetű gyermekek hétköznapjait. Első alkalommal a 2013-as Rali Túra Bajnokság (RTE) augusztus 10-11-ei állomásán, a IV. CYEB Tatabánya Rallye-n állt rajthoz a jótékonysági autó. Azóta már a váci RTE futamon, illetve a TAXI4 Budapest Rallyen is rótta a kilométereket, s okozott örömet a kiválasztott kórházak kis betegeinek. A program követeként navigátori szerepbe bújt már a magyar kézilabda válogatott játékosa, Harsányi Gergely, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán, az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Csernoviczki Éva, az RTL Klub híradósa, D. Tóth András, valamint Fésűs Nelly színésznő is.

 

A novemberi versenyhétvége során a Mohácsi és a Szigetvári Kórház Gyermekosztályának munkáját segítenék a szervezők. A projekt All Stars elnevezéséhez hűen most sem maradhat el a neves versenyzők, prominens személyek vendégszereplése. A Mitsubishi WRC Replica pilótája Ifj. Ranga László lesz, akinek neve nem csak a rallytársadalomban, de a pécsiek körében is közismert. "Habár idén nem álltam rajthoz az ORB keretein belül, azért figyelemmel kísértem a szezon történéseit" – mesélte Laci. "Rögtön felfigyeltem erre a programra, mikor Tatabányán debütált, s úgy vettem észre, hogy nem csak szép célt szolgál, de nagyon sikeres is. Örömmel mondtam tehát igent a felkérésre, hogy vezessem a jótékonysági autót, hiszen én is szeretek segíteni ott, ahol csak tudok. Úgy gondolom, minden gyerkőc életében van egy olyan időszak, amikor el tudja varázsolni az autóspor. Mi most a rally segítségével próbálunk segíteni a kis betegeken, miközben egy kicsit közelebb is hozzuk számukra a benzingőzös világot.” S habár Ifj. Rangának hazai pálya lesz a Mecsek Rally, izgalmakban bőven lesz része – a hétvégén ugyanis lelkes „amatőrök” foglalnak majd helyet mellette a navigátori ülésben. „Aggódni egyáltalán nem aggódok amiatt, hogy nem diktáljak majd nekem az itinert. Ami új kihívás lesz számomra, az az, hogy a navigátori feladatokat átvállalva, figyelemmel kövessem azt, hogy mindenhova időben érjünk be ellenőrzésre.”

hirdetés

 

A program követeként három közismert személyiség fog navigátori szerepbe bújni. Köztük lesz Sors Tamás úszó is, aki 2008-ban a pekingi, 2012-ben pedig a londoni paralimpián szerzett aranyérmet. „Nagy álmom válik valóra ezzel a lehetőséggel. Mindig is szerettem a versenyautókat, a sebességet, és kíváncsian várom, milyen lesz az autózás a Mecsekben. Imádom Pécset, sokat köszönhetek ennek a városnak, így igyekszem minél többet viszonozni abból a sok szeretetből, amit én is kaptam. Bízom benne, hogy az akcióval mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a kis betegek minél előbb meggyógyuljanak.”

 

sors-tamas400-1383771199.jpg
 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy paralimpiai bajnokkal autózhatok majd a jó cél érdekében" - fejtette ki véleményét alkalmi mitfahreréről Ifj. Ranga László. "Tamásról nagyon sokat hallottam már, s többször láttam a versenyeinek közvetítését is. Nem csak Pécsett, de országosan is híres és elismert sportoló, ezért nagyon örülök neki, hogy ő is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. Remélem, hogy a többi vendéggel egyetemben ő is egy életre szóló élménnyel gazdagodik majd, és együtt, a pécsi futamon is sikerre tudjuk majd vinni a programot! Ezért én is mindenkit arra bíztatok, hogy egy-egy plüssfigurával, gyermekkönyvvel vagy babaápolási eszközzel járuljon hozzá ahhoz, hogy mosolyt csalhassunk a kis betegek arcára!”

 

A program színeiben induló Mitsubishi WRC Replica autót a versenyt megelőző napokban, november 6-8. között a Siklósi út 9. szám alatt található Mobil Petrol kúton állítják ki, majd 8-án délután a Széchenyi téren foglalja el helyét a rajtceremóniáig. A felajánlásokat e két helyszínre, valamint a Pécs Plaza-nál található szervizparkba is hozhatják a jótékonykodók, ahol lehetőségük nyílik arra is, hogy közelebbről megcsodálják a gépkülönlegességet.

 

Elsősorban új vagy jó állapotban lévő használt játékokat, ruhákat várnak a szervezők, de emellett segítséget jelentene a bébiételek, pelenkák, tisztálkodó szerek folyamatos utánpótlása. Az összegyűlt adományokat a Rally Café stábja személyesen fogja eljuttatni a kicsiknek a versenyhétvége után. Tegyünk együtt azért, hogy a kórház falai között is a legszebb dallam, a gyermekkacaj csendüljön fel a legtöbbször!

 

Forrás: rallycafe.hu

Kapcsolódó cikkek

55413-20130325134118-20130325134118-1364680612.jpg

A Lakits Villa Üzleti és Virtuális Inkubátorház Pécs egyik évtizedek óta elhanyagoltan álló műemléképületének korhű megújításával jött létre, amelynek belső tereiben már a 21. század várja új lakóit.

neked-munka-nekem-alom400-1462094348.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 2. - Kocsmáros, személyi edző, szakács, tervezőmérnök - néhány foglalkozás azok közül, amelyekben fogyatékkal élők próbálták ki magukat egy különleges nyílt nap keretében április 27-én. Az esélyegyenlőséget segítő „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” projektnapot idén hat hazai városban rendezték meg.

Budapest, 2016. február 12. - A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre megdöbbenéssel értesült a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendeletről, amelyben a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítja a társaságot a csődtörvény alapján; a cég információi szerint a gyár ellen nem érkezett csőd- vagy felszámolási kérelem a pécsi törvényszékhez, és ehhez nem is áll fenn jogalap - áll az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.