Dél-dunántúli zamatok Párizsban

2015. március 31., kedd 06:05

parizs400-1427746942.jpgPárizs-Budapest-Pécs, 2015. március 31. - A március 15-ei nemzeti ünnepünk idén a Dél-Dunántúl turisztikai és gasztronómiai-borászati kínálatának bemutatására adott lehetőséget Párizsban. Franciaország fontos turisztikai partnerországunk. Tavaly több mint 150 ezer francia vendég érkezett hozzánk - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Magyarország párizsi nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviselete szervezésében a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából hagyományteremtő módon az idén is magyar régiós bemutatkozásra került sor a francia fővárosban A turisztikai szakmai rendezvényt március 11-én és 12-én rendezték meg.

 

Magyarország immár harmadik bemutatkozása keretében a Dél-dunántúli régió nevezetességeivel ismerkedhetett a francia közönség. A résztvevők borbemutatón ízlelhették meg a villányi borok különleges zamatát a Villányi Borút Egyesület támogatásával. Egy remek vacsorán pedig megkóstolhatták a hagyományos regionális ételeket.

hirdetés

 

A francia közönséget és a magyar delegációt Georges Károlyi, Magyarország nagykövete köszöntötte. A rendezvényen Packi Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviseletvezetője és Hegyi Zsuzsa, a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője mutatta be a régió értékeit, vonzerőit. Bakos-Blumenthál Péter kereskedelmi tanácsos a régió gazdasági attraktivitását mutatta be.

 

A közönség ízelítőt kapott Pécs kulturális sokszínűségéből Páva Zsolt polgármester előadásában. Márta István, a Zsolnay-negyed igazgatója zongorajátékkal nyűgözte le a közönséget. A kiváló regionális ízeket felvonultató koktélvacsorát a pécsi Tenkes Csárda, Koncz Tamás és Székely János, a nagykövetség séfjei készítették.

 

A rendezvény második napján sor került a nemzeti ünnepi fogadásra is, amelyen közel 200 résztvevő volt jelen. Az esemény folytatásaként a tervek között szerepel egy tanulmányút megszervezése a résztvevő újságírók számára, hogy ezzel is közelebb vigyék a francia közönséghez Magyarország értékeit, ezen belül a Dél-dunántúli régiót és Pécset.

 

Idegenforgalmi szempontból hazánk számára fontos Franciaország. A KSH adatai szerint a hozzánk érkező francia vendégek száma 2012-ben még 144.723 fő volt, ez a szám 2014-re 150.100-ra növekedett. Idén januárban pedg 6,2%-os emelkedés volt tapasztalható az előző év azonos időszakához képest a vendégéjszakák számában is.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

google-1371641711.jpg

A globális adóelkerülés a napokban végetért G8 csúcstalálkozó egyik fontos témája volt: a nagyhatalmak megegyeztek, hogy összefognak az óriásvállalatok adóelkerülései ellen, amelyek százmilliárdokkal károsítják az államokat.

images-1392232880.jpg

A cégóriás újabb szokatlan kampányával ezúttal az emberi önzetlenségre és kedvességre hívja fel a figyelmet.

Üzenete egyszerű, de nagyszerű: Lássuk meg a jót a hétköznapi életben, s, ha tehetjük, tegyünk boldoggá másokat.

kensington-palace-the-south-front-geograph-org-uk-287402-1374527931.jpgLondon, 2013. július 22. - Fia született hétfőn Vilmos hercegnek, a brit trón várományosának és hitvesének, Katalin hercegnőnek. A gyermek a harmadik a brit trónutódlási sorban, és édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz. Vilmos és Katalin londoni rezidenciája, a Kensington-palota (képünkön, fotó: Colin Smith) hétfőn késő este jelentette be sajtóközleményben, hogy az újszülött 3,8 kilogrammos súllyal jött a világra, londoni idő szerint 16:24 órakor, vagyis közép-európai idő szerint este fél hat előtt néhány perccel.