Támogatás a PMFC stadionjának felújítására

2013. október 7., hétfő 17:21

pmfc-stadion-mti-soki-tamas-1381159514.jpgA PMFC-Matias stadionja bekerült a fejlesztendő létesítmények első körébe a kormány stadionrekonstrukciós programjában. A nézőtér, a játéktér korszerűsítésére, fedett lelátó, családi szektor kialakítására és az energiahatékonyság növelésére érkezik majd 700 millió és 1 milliárd forint közötti támogatás.

Mindezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára szombaton jelentette be egy pécsi sajtótájékoztatón.

 

hirdetés

Simicskó István szólt arról is, hogy az állam Magyarország sportnagyhatalmi státuszának megtartása érdekében 2014 és 2020 között 135 milliárd forintot költ tizenhat nem látványsportág támogatására, az ezzel kapcsolatos szerződéseket hamarosan megkötik az érintett szakszövetségekkel.

 

Hozzátette, a pénzt az élsportra, az utánpótlás bázisokra, akadémiákra, egyesületekre, létesítményfejlesztésre, edzők fizetésére fordítják, mert égető szükség van arra, hogy 21. századi körülményeket biztosítsanak a sportágak képviselőinek munkájához.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. április 5. - A város sporttörténetének legrangosabb vízilabda-mérkőzését tartják meg április 15-én Pécsen. A legutóbbi világbajnok Magyarország csap össze a legutóbbi olimpiai bajnok horvát együttessel. A mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztató vendége volt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok pólós, a válogatott szövetségi kapitánya.

otproba-regisztracios-csomag-tartalma400-1463334510.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 17. - Baranya megyébe érkezik június 11-én a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amely a lakosságot igyekszik több sportágban is mozgósítani az idei ötkarikás játékok jegyében.

toshow7a-1375528481.jpgMa este hét órakor indul a Melitta Szabadidő Sportegyesület 26. Orfűi Tó-Show Futásának mezőnye az Orfűi Aquapark előtti parkolóból, hogy körbefussa a Pécsi-tavat. A rendőrség a verseny idejére ideiglenes forgalomkorlátozást léptet életbe. Az eseményt délutántól éjszakáig kiegészítő programok kísérik.