Ülősztrájk a Leőweyben

2012. december 13., csütörtök 11:00

leowey-1355393149.jpg

A gimnázium több száz diákja az iskola dísztermében gyűlt össze az első három tanóra idejére, hogy nemtetszését fejezze ki az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek számának csökkentése, és a "röghöz kötés" miatt.

A felszólaló diákképviselők kifejtették, hogy azért jelentkeztek gimnáziumba, mert tovább akarnak tanulni, nem számítottak rá, hogy időközben kiderül: "tanulni csak az tud majd, akinek pénze is van rá, vagy vállalja az eladósodást, a röghöz kötést".

hirdetés

A tanulók számos transzparenssel is készültek csütörtökre, melyeken többek között a "Nem csak a felső tízezeré az egyetem", "Minek tanulni, ha egyetemre úgysem mehetek", "A kormányok jönnek, mennek, de diákok mindig lesznek", "Beteg a felsőoktatás (rózsahímlős)", illetve "Nem kel töb pénz a zoktatásban!" volt olvasható.

A gimnazisták demonstrációjának ideje alatt egyetemisták transzparensekkel jelentek meg a városháza előtt, majd a Leőwey épülete elé vonultak, hogy szolidaritásukról biztosítsák a középiskolásokat, de az intézménybe nem engedték be őket.

A sajtó értesülései szerint az ANK és a komlói Nagy László Gimnázium tanulói is demonstrációra készülnek.

Kapcsolódó cikkek

A Dél-dunántúli Kulturális Ipari Klaszter Creative Cities projektje keretében megvalósult Creative Pécs! kampány elsődleges és legfontosabb célja a Pécs városában rejlő kreativitás hatékony, érdekes és széleskörű bemutatása.

marci-1355656941.jpg

Hitlerbajszos, „Heil Marcis” plakátokkal fogadták a tüntetők szombat este a Pécsre érkező Gyöngyösi Mártont. A jobbikos politikus egy lakossági fórumra jött, aminek hallgatósága nem haladta meg az odakint tüntető hatvanfős csoport létszámát. A rendezvény nyögvenyelősen indult a kintről beszivárgó „Jobbik oszolj!” és „Nácik haza!” skandálások mellett. A nem kívánt vendég azonban mégis lelkiismeretesen leadta az EU-ellenes és iráni propagandát.

svabszepseg2011a-1376908290.jpgIdén ősszel már a hetedik Országos Sváb Szépségversenynek ad otthont a Baranya megyei Szederkény. A szeptember 21-i megmérettetésre szeptember 9-éig várják a jelentkezéseket - derül ki a szederkeny.hu oldalról.