Sváb szépségek, figyelem!

2013. augusztus 19., hétfő 12:29

svabszepseg2011a-1376908290.jpgIdén ősszel már a hetedik Országos Sváb Szépségversenynek ad otthont a Baranya megyei Szederkény. A szeptember 21-i megmérettetésre szeptember 9-éig várják a jelentkezéseket - derül ki a szederkeny.hu oldalról.

A versenyre 14 év feletti életkorú ifjú hölgyek jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy németül vagy svábul bemutatkoznak, a színpadon saját településük svábruhájában, majd hétköznapi viseletben és báli ruhában jelennek meg.

hirdetés

 

A nevezőktől a szeptember 9-i határidőn belül a jelentkezési lap, egy legfeljebb egyoldalas magyar nyelvű bemutatkozás és legalább egy egész alakos fotó postai úton történő megküldését kérik a szervezők.

 

Az eredeti felhívás és a jelentkezési lap ide kattintva elérhető Szederkény honlapján.

 

Képünk a 2011. évi versenyen készült - forrás: pekeskifli.blog.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Február végén Pécs városa díszvendégként mutatkozik be a budapesti Utazás Kiállításon, hogy megmutassa értékeit a világnak: kétezer év művészeti és társadalmi fejlődéstörténetét és kulturális hagyományait csakúgy, mint a harmadik évezred folyton változó, új kihívásaira adott, folyton újraértelmezett válaszait.

Közel 100 dobozt adott át Pécsett a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjainak Páva Zsolt polgármester, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója, Weisz Fanni, Pécs Város Arca, Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati nagykövete és Oszoli Dénes önkormányzati képviselő. A cipősdobozba csomagolt ajándékok értéke megközelíti a  300 ezer forintot.  

tettye-korhazfestes400-1386306657.jpgGyógyszeres szekrényekkel teli, rideg vizsgálóba csempésztek barátságos mesevilágot a Tettye Forrásház Zrt. munkatársai a hétvégén a Mosolygó Kórház Alapítvány akciójához csatlakozva.