Pécs kreatív város?

2013. április 3., szerda 21:23

A Dél-dunántúli Kulturális Ipari Klaszter Creative Cities projektje keretében megvalósult Creative Pécs! kampány elsődleges és legfontosabb célja a Pécs városában rejlő kreativitás hatékony, érdekes és széleskörű bemutatása.

A Creative Pécs! kampány során a Pécsett élő kreatívok, művészek megszólítása mellett a városi lakosság bevonása is nagyon fontos szempont.
Első megszólításuk egy fotópályázat segítségével történt, ahol bármelyik pécsi lakos bizonyíthatta, hogy benne is lakozik egy darabka a város kreatív szellemiségéből.
Ötletes képeket bármilyen eszközzel készíthettek, legyen az akár profi fényképezőgép, akár mobiltelefon. A cél az volt, hogy bárki megmutathassa, miért tartja Pécset egy élhető és művészettel teli városnak.
A kampány másik pillére a Pécsett élő és alkotó helyi, országos, és nemzetközi szinten egyaránt elismert művészek megszólaltatása, akik rövid videókban megfogalmazták gondolataikat Pécs kreativitásáról, a művészetről, a városban rejlő lehetőségekről.
A pécsi kreatívokat képviselve Füsti Molnár Éva, Lipics Zsolt, Stenczer Béla, Pinczehelyi András, Krusóczki Tamás, Frank Adél, Marczi Gábor, Tarrósy István, a Kulturális Labor Szociális Szövetkezet, Bodó Márton, Bogányi Tibor és a Vivat Bacchus énekegyüttes szólalt meg.
Látható, hogy a kreatív iparág szinte minden területe megjelent, érzékeltetve annak sokszínűségét, és teljessé téve annak egységét.
Kreatív kampányról lévén szó a fő koncepcióját korszerű QR-kódok adják, amelyek minden elemhez kapcsolódnak. A fotópályázatra beérkezett képek, valamint a videó-interjúk közzététele nem egy hagyományos kiállítás keretében zajlik.
Célunk, hogy minél több pécsi láthassa a képeket, videókat, ezért a város 15 éttermében tálcaalátétek formájában helyeztük el a kiállítandó anyagokat, melyeken a fent említetett QR-kódokat helyeztük el.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

torok-sereg-szulejman-szigetvar-450-1379859942.jpgEddig ismeretlen oszmán kori település maradványaira bukkantak kutatók a közelmúltban Szigetvár közelében az I. Szulejmán szultán türbéje utáni keresés során - jelentette be Kolovics János, Szigetvár polgármestere.

fank-1359371245.jpg

Január 28 és február 3 között várják a véradókat Baranya több pontján. A lelkes donorokat február elsején a farsangi időszakra tekintettel fánkkal vendégelik meg. Személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya most is szükséges.

os-drava-program-latogatokozpont-fogadoepulet-latvanyterv-1383231664.jpgElhelyezték a több mint egymilliárd forintból épülő Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely alapkövét a baranyai Szaporcán.