Tutajok a vízen - ivókút a Föld napján

2015. április 24., péntek 06:15

2-a-madaras-ivokut400-1429848703.jpgPécs, 2015. április 24. - Apró tutajok tucatjai vették birtokba a Balokány-tavat egy hónappal ezelőtt a víz világnapján - a szokatlan regatta azonban a különleges látványon túl egy évekre szóló vizes élményhez is hozzájárult. A legaktívabb tutajépítő intézményt ugyanis a Tettye Forrásház Zrt. ivókúttal ajándékozta meg.

A gyerekek számára formázott madaras kutat szerdán, a Föld napján adták át a Kovács Béla Általános Iskolában.

 

Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány kezdeményezésére létrejött március végi programon több iskola diákjai bocsátották vízre saját készítésű tutajaikat, amelyek mécseseket úsztatva fénnyel is megtöltötték a Balokány-tavat Pécs zöld szívében. Különösen színpompás, egyedi munkák kerültek ki az ANK 1. számú Általános Iskola és a Köztársaság Téri Általános Iskola diákjainak keze alól, de a legnagyobb számú résztvevőt a Mecsekaljai Általános Iskola Kovács Béla Általános Iskola mozgósította, így ennek az intézménynek a tanulói vehették át szerdán, a Föld napján használatba az ivókutat, amellyel a Tettye Forrásház a gyerekek munkáját elismerte.

hirdetés

 

5-mecsesekkel-megvilagitott-tuajok-a-balokany-tavon550-1429848902.jpg

 

Az április 22-i eseményen Sándor Zsolt, a vízszolgáltató vezérigazgatója adta át a kutat az intézmény igazgatójának és diákjainak, megköszönve a gyerekek és az őket biztató pedagógusok munkáját.

 

3-az-elso-tesztelo550-1429848928.jpg

 

A Tettye Forrásház igyekszik minél több helyen méltó környezetet teremteni a kiváló minőségű csapvíz értékéhez. Támogatásukkal már tizenegy általános iskolában, óvodában, illetve közösségi helyszínen adott a lehetőség a természetes frissítő, kulturált fogyasztására.

 

Forrás és fotók: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Kapcsolódó cikkek

kenyszermunkara-elhurcolt-fiatalok-kiallitas400-1478286632.jpg

Pécs, 2016. november 5. - A Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyarországi fiataloknak emléket állító kiállítás nyílt meg pénteken a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) néprajzi osztályán.

A pécsi polgárok szavazatai alapján dr. Meskó Sarolta tüdőgyógyász főorvosnak ítélte oda tizenegyedik alkalommal a Tüke-díjat a Tüke Alapítvány kuratóriuma. A kitüntetést tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála miatt férje, dr. Lénárd László vette át - számol be a PécsMa.hu hírportál.

Bár a hvg.hu oldalon megjelent statisztika szerint Pécs csak a 13. helyen áll a közbiztonságot minősítő ranglistán, mégsem dőlhetünk hátra, mondván: nálunk minden rendben van. Sőt, senki nem nyugodott meg attól, hogy vannak Pécsnél rosszabb közbiztonsággal rendelkező megyeszékhelyek.