Dr. Meskó Sarolta kapta a Tüke-díjat

2014. január 22., szerda 06:00

A pécsi polgárok szavazatai alapján dr. Meskó Sarolta tüdőgyógyász főorvosnak ítélte oda tizenegyedik alkalommal a Tüke-díjat a Tüke Alapítvány kuratóriuma. A kitüntetést tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála miatt férje, dr. Lénárd László vette át - számol be a PécsMa.hu hírportál.

Az elismerést Habsburg György főherceg - a Tüke Alapítvány tiszteletbeli elnöke - nyújtotta át a Dóm Kőtárban. Azt megelőzően a székesegyházban Garadnay Balázs kanonok celebrált ünnepi szentmisét.

hirdetés

 

Mint az méltatásából kiderült, az 1944-es születésű dr. Meskó Sarolta 1969-ben diplomázott Pécsen az orvosin, előbb a Bőrklinikán, majd 1973. és 1981. között a megyei kórház tüdőszanatóriumában dolgozott. Ezután a siklósi kórház tüdőgondozójában tíz éven át volt intézetvezető. 1992-től 21 esztendőn keresztül már a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények Tüdőgondozó Intézetében volt vezető.

 

További részletek és fotók a hírforrás PécsMa.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. április 1. - Egy teljes egészében uniós finanszírozású programnak köszönhetően 500 millió forintos költséggel korszerűsítik a pécsi Gandhi Gimnáziumot - jelentette be tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az oktatási intézményben.

Pécs, 2014. szeptember 17. - A város energetikai fejlesztési terveinek mentén újult meg a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága Gosztonyi utcai egysége. Páva Zsolt polgármester a sajtó, az intézmény dolgozói és a kisgyermekek jelenlétében avatta fel az épületet szeptember 16-án.

Egészen pontosan 2.688.215.459 forintot, azaz csaknem 2,7 milliárd forintot költött Pécs az elmúlt 2-3 évben, illetve fordít jelenleg is óvodái és iskolái modernizálására, felújítására. Az oktatásfejlesztési program idén sem áll le, számos intézmény újul meg 2014-ben is – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere.