Dr. Meskó Sarolta kapta a Tüke-díjat

2014. január 22., szerda 06:00

A pécsi polgárok szavazatai alapján dr. Meskó Sarolta tüdőgyógyász főorvosnak ítélte oda tizenegyedik alkalommal a Tüke-díjat a Tüke Alapítvány kuratóriuma. A kitüntetést tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála miatt férje, dr. Lénárd László vette át - számol be a PécsMa.hu hírportál.

Az elismerést Habsburg György főherceg - a Tüke Alapítvány tiszteletbeli elnöke - nyújtotta át a Dóm Kőtárban. Azt megelőzően a székesegyházban Garadnay Balázs kanonok celebrált ünnepi szentmisét.

hirdetés

 

Mint az méltatásából kiderült, az 1944-es születésű dr. Meskó Sarolta 1969-ben diplomázott Pécsen az orvosin, előbb a Bőrklinikán, majd 1973. és 1981. között a megyei kórház tüdőszanatóriumában dolgozott. Ezután a siklósi kórház tüdőgondozójában tíz éven át volt intézetvezető. 1992-től 21 esztendőn keresztül már a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények Tüdőgondozó Intézetében volt vezető.

 

További részletek és fotók a hírforrás PécsMa.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

 Budapest, 2013. március 27., szerda - A brit posta éves felmérése szerint Budapest a legkedvezőbb utazási célpont - ismerteti a Magyar Turizmus Zrt. online hírlevelében.

Pécs, 2016. június 2. - Közműhiba után javítják az útburkolatot június 2-án a Munkácsy Mihály utcában. Egy ivóvízbekötés tört el a Munkácsy utca 15. számnál korábban, a sérült vezetéket kicserélték a Tettye Forrásház szakemberei, csütörtökön pedig az út kezelőjének elvárásai és előírásai szerint új aszfaltréteget kap a terület..

304-1-1375734375.jpg

Jövő tavaszra újjáéleszti a város az Égervölgyi tavat és környékét. A cél az, hogy a mostani szörnyű állapotok helyett olyan közparkja, kirándulóhelye legyen a családoknak, ahol kulturált, modern körülmények között, biztonságos, rendezett és varázslatos környezetben tölthetik szabadidejüket a pécsiek.