Budapest a legkedvezőbb utazási célpont

2013. március 27., szerda 21:41

 Budapest, 2013. március 27., szerda - A brit posta éves felmérése szerint Budapest a legkedvezőbb utazási célpont - ismerteti a Magyar Turizmus Zrt. online hírlevelében.

 A brit posta minden évben elkészíti azt a felmérést, amelyből kiderül, hogy a brit turisták számára mely városok a legkedvezőbb árfekvésűek, az angol font mely országokban éri a legtöbbet. A felméréshez adatok szolgáltatásával járult hozzá a Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete és budapesti központja.
    A Post Office Travel Money éves City Cost Barometer összeállításáról készült hivatalos sajtóanyagokban első helyen említik Budapestet mint legjobb választást a city-break desztinációk között, a fonttal fizető brit utazók számára. A felmérés összehasonlítja azokat a tipikus költségeket, amelyek egy városlátogató út során felmerülhetnek, például 1 pohár bor, 1 üveg sör, 1 kávé, múzeumi belépők, repülőtéri transzfer, szállás stb.
    Ezek és a forint-font árfolyam stabilitás alapján az európai városok közül 2013-ban Budapest lett az első helyezett, vagyis nyújtja a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást a 25 vizsgált város közül. A magyar főváros árai átlagosan több mint háromszor alacsonyabbak Európa legdrágább városainak (Stockholm és Koppenhága) árainál - állapítja meg a felmérés.
    A Post Office sajtóközleményének kiküldése nyomán számos nagy brit médium is közölt híreket a felmérés eredményeiről, Budapestet is megemlítve. A publikált cikkek a Post Office tájékoztatása szerint 44 ezer font hirdetési értéknek felel meg az országos médiumokban és 25 ezer font értéknek a regionális közlésekben, ami összesen 21,8 millió forintot tesz ki - derül ki a hírlevélből.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

automhivo20130921a-1379748491.jpgTöbb mint 120 magyarországi önkormányzat regisztrált az idei Európai Mobilitási Hét szeptember 16-22-i rendezvénysorozatára, ezzel Magyarország nemzetközi összehasonlításban dobogós helyen áll. A Pécs Plaza parkolójában szeptember 21-én, szombaton 14-től 18 óráig rendeznek autómentes programokat. A környéken forgalomkorlátozásra kell számítani, és emiatt a helyi járatú buszok is másként járnak.

repter-nyilt-nap-1408443844.jpg

A kifutópályán, az irányítótoronyban és a levegőben zajlanak majd augusztus 23-án a Pécs-Pogány Repülőtéri Nyílt nap ingyenes programjai, ahol déli 12 órától a látogatóknak lehetősége lesz a reptér kulisszái mögé pillantani és egy kis ízelítőt kapni a repülés világából, a repülőtér életéből. 

magashaz-pecs-kontur400-1403777206.jpgPécs, 2014. június 26. - Hivatalosan is a helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi magasház. A baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere azt mondta, a város a lehető legrövidebb idő alatt szeretné lebontatni az épületet.