Tizennégy év szabadságvesztésre ítélték V. Máriát

2013. július 1., hétfő 22:02

v-maria-emberoles-csecsemo1-1372709964.jpg

Előre megfontoltan, tizenkét év alatti gyermek sérelmére elkövetett emberölés miatt bűnösnek mondta ki, és tizennégy éves szabadságvesztésre ítélte hétfőn a Pécsi Törvényszék V. Máriát.

A fiatal lány azért állt bíróság elé, mert tavaly meggyilkolta újszülött csecsemőjét.

Élettársától már a második gyermekét várta, viszont- ismeretlen okból- mindenki előtt titkolta. Azoknak, akik észrevették, hogy növekszik a hasa, azt mondta, csak meghízott.

Amikor vajúdni kezdett, elment otthonról, azt mondván, sétálni megy. Egy romos iskola épületénél szülte meg a gyermeket, majd közvetlenül a szülés után egy kővel agyonverte. A baba agykárosodás következtében azonnal meghalt.

hirdetés

Ekkor pokrócba csavarta, zacskóba tette, majd az iskola pincéjébe dobta a tetemet. Ezután hazament.

A család persze nem tudott semmiről, és nem is tudott volna talán soha, ha a lány nem lesz rosszul annyira, hogy kórházba kelljen szállítani. Ekkor derült ki az igazság, ám a holttestet csak két nap után sikerült megtalálniuk a rendőröknek.

Mint kiderült, a gyermek 55 centiméterrel, 2930 grammal jött a világra, teljesen egészséges volt.

 

Ám nem a gyilkosság volt V. Mária egyetlen megdöbbentő tette: rövid időn belül ő volt a második olyan nő a börtönben, aki érdeklődött P. László iránt.

Hogy levelezhessen és találkozhasson vele, a férfi unokatestvérének hazudta magát, ezért a bíró egy ideig letiltotta a lány minden kapcsolattartását.

Most pedig az ítélet mellett első gyermekének felügyeleti jogát is megvonta a bíróság.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

 

Kapcsolódó cikkek

Baranya, 2014.02.22. - Nem tudni, mitől halt meg egy diák Dombóvár és Pécs között a mentőben. A Pécsi Művészeti Gimnázium szaxofon szakos tanulójának tüszős mandulagyulladása volt, szerdán este lett rosszul tamási otthonában - értesült a PécsMa.hu hírportál.

Tagadta bűnösségét Keczer László, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatója a pécsi helyi járatú autóbuszok bérlése ügyében a Pécsi Törvényszéken tegnap kezdődött perben.

Pécs, 2015. január 16. - A polgármester szerint húsz év után az első olyan évet kezdi meg a város, amikor a jövőre koncentrálhat a múlt helyett, és minden adat azt mutatja, hogy a baranyai megyeszékhely 2015-ben látványos fejlődésnek indulhat.