Rejtélyes halál a mentőben

2014. február 22., szombat 15:00

Baranya, 2014.02.22. - Nem tudni, mitől halt meg egy diák Dombóvár és Pécs között a mentőben. A Pécsi Művészeti Gimnázium szaxofon szakos tanulójának tüszős mandulagyulladása volt, szerdán este lett rosszul tamási otthonában - értesült a PécsMa.hu hírportál.

Fekete zászló leng a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola udvarán. Egyelőre nem tudni, miért halt bele tüszős mandulagyulladásába az intézmény egyik diákja. A tamási illetőségű Ritter Rudolf (17) szerdán este mellkasi fájdalomra panaszkodott, ezért szülei orvost hívtak hozzá.

hirdetés

 

Az orvosok fél órán át küzdöttek Rudi életéért az út mentén, de már nem sikerült megmenteni. Végleges választ majd a boncolás adhat, de nem zárható ki, hogy a mandulagyulladása ráhúzódott a szívére, szívizomgyulladást kapott. A fiút egyébként korábban már megvizsgálták a Pécsi Gyermekklinikán, ahol antibiotikumos kezelést javasoltak neki.

 

Ritter Rudolf a Pécsi Művészeti Gimnázium szaxofon szakos tehetsége és a Tamási Koncert-Fúvószenekar oszlopos tagja volt, halála előtt értetlenül állnak tanárai, diáktársai és zenekari tagtársai.

 

A tragédia miatt a Tamási Fúvószenekar szombati tavaszköszöntő ünnepi koncertje elmarad, pénteken este gyertyagyújtással emlékeznek az ifjú tehetségre.

 

Forrás: PécsMa.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. augusztus 22. - A ma estére meghirdetett vadgesztenye-állománypermetezés az időjárási körülményekre való tekintettel (eső és szél) elmarad.

Pécs, 2014. december 23. - Két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla másodfokú, nem jogerős tegnapi ítéletében a Pécsi Egyházmegye gazdasági bűncselekményekkel vádolt volt vagyonkezelőjét.

kecske-1392744001.jpgPécs, 2014. február 18. - A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyelete riasztotta a Misina Mentőcsoport Egyesület tagjait tegnap, miután egy kecske tizenhét méter mély kútba esett a Harkányhoz közeli Diósviszlón.