Rendőr- és Tűzoltónap a Zsolnay Kulturális Negyedben

2014. április 19., szombat 06:45

Pécs, 2014. április 19. - Rendőr- és tűzoltónapot rendez április 25-én, pénteken a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarában és az E78-as épületében.

A programok tíz órakor kezdődnek megnyitóval, majd az ANK Művészeti Iskolája tart majorett-bemutatót, amit Mancs kutya, a “szuperhekus” követ. A rendezvényen mind a rendőrök, mind a katasztrófavédők részéről lesznek speciális bemutatók és folyamatos programok 13 óráig. Az érdeklődők bevetés közben láthatják a rendőrkutyákat, de egy speciális intézkedéstaktikai bemutató részesei is lehetnek.

 

Az E78-as épületben rendőrségi fotó-, és katasztrófavédelmi kiállítást is megtekinthetnek a vendégek, de lesz fegyverzeti- és technikai-, valamint tűzoltási bemutató is. A tűzoltók, valamint a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjárművét, a felszereléseket is bárki megtekintheti, valamint a hivatásosok bevetési ruháját is magukra ölthetik a bátrabbak. A katasztrófavédelmi bemutatók során lesznek játékos feladatok is, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság információs sátra pedig tűzvédelmi kérdésekben nyújt segítséget a kilátogatóknak.

hirdetés

 

Az elszántabbak közlekedési tesztlap kitöltésével mérhetik fel képességeiket, a gyerekek szüleik segítségével jelzőtábla puzzle-t állíthatnak össze. Emellett sor kerül a “Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjének elméleti részére is, amit rendőrmotoros bemutató követ.

 

A bűnmegelőzési fórum az általános iskolás korosztállyal kapcsolatos prevenciós tevékenység és az általános biztonságra nevelés témakörét járja végig. A függőség veszélyeire is felhívják a figyelmet, ami inkább a középiskolásokat érinti, de vagyonvédelmi tanácsokat is kapnak a résztvevők, miként védekezhetnek a trükkös, besurranós, betöréses lopások ellen.

 

Az egészségügyi fórum helyszínén lesz vérnyomásmérés, valamint tanácsadás és felvilágosítás az alapellátás, a pszichológia és a fogászat tárgykörében. A rendvédelmi hivatás iránt érdeklődök pedig megtudhatják, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy tűzoltók, vagy rendőrök lehessenek.

 

A rendezvény részletes programjáért kattintson ide.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

mobil-1355941797.jpg

Jogerős ítéletében felmentette a 2010. januári pécsi kertvárosi emberölés vádlottját a Pécsi Ítélőtábla szerdán. A vádirat szerint a közismerten kábítószer-kereskedéssel foglalkozó sértett Pécs kertvárosi részén lévő lakásába 2010. január 30-án ismeretlen személyt vagy személyeket engedett be, akik bántalmazták, majd átvágták egy késsel a torkát. Ezt követően a tettesek a lakásból néhány százezer forint értékben ingóságokat és okiratokat vittek el.

foto3-1374932321.jpgA K&H gyógyvarázs program 2013-ban ünnepli 10 éves fennállását. Idén a zsűri 11 intézményt választott ki a 20 millió forintos pályázati támogatásra, amely 12 000 beteg gyermek gyorsabb gyógyulását segíti. A pályázat jóvoltából Baranyában a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Sebészeti Osztálya, a Visszatérés Alapítvány közel másfél millió forintot, a szigetvári mentőállomás pedig több mint 800 000 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

racvarosi-ovoda1-400-1391943714.jpgPécs, 2014. február 9. - A tervezett ütemezésnek megfelelően halad a Rácvárosi Óvoda közel 120 millió forintból megvalósuló kivitelezése. A munkálatok előreláthatólag nyár végére fejeződnek be.