Kettő baranyai nyertese van a tízéves gyógyvarázsnak

2013. július 27., szombat 15:35

foto3-1374932321.jpgA K&H gyógyvarázs program 2013-ban ünnepli 10 éves fennállását. Idén a zsűri 11 intézményt választott ki a 20 millió forintos pályázati támogatásra, amely 12 000 beteg gyermek gyorsabb gyógyulását segíti. A pályázat jóvoltából Baranyában a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Sebészeti Osztálya, a Visszatérés Alapítvány közel másfél millió forintot, a szigetvári mentőállomás pedig több mint 800 000 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

Baranya megyében eddig 13 gyermek-egészségügyi  intézményt támogatott az elmúlt 10 év alatt a K&H gyógyvarázs, melynek eredményeképp 22 millió forint értékben vásárolhattak a régióban elhelyezkedő, gyermekek ellátásával foglalkozó kórházak, mentőállomások orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Sebészeti Osztálya, a Visszatérés Alapítvány közel másfél millió forintot, a szigetvári mentőállomás pedig több mint 800 000 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

 

- Gyorsan változó világunk újabb és újabb kihívásainak nem könnyű megfelelni. Munkacsoportunk azért hívta életre a Visszatérés Alapítványt, hogy ezen keresztül mozgósítsa a civil társadalom erőforrásait a gyermeksebészeti betegellátás javítása érdekében. A K&H gyógyvarázs pályázatán elnyert eszközök biztonságosabbá teszik a műtéteket, valamint segítenek a gyermekek felépülésében - fogalmazott Dr. Juhász Zsolt, a Visszatérés Alapítvány kuratóriumi tagja.

hirdetés

 

- A K&H gyógyvarázs program keretében elnyert felszerelések nagymértékben javítják gyermek-betegellátás során munkánkat, megkönnyítik a szállítás alatt a betegek monitorozását, őrzését, a rögzítő eszközök használata pedig elviselhetőbbé teszi a szállítással járó kellemetlenségeket – mondta Dunai György, a szigetvári mentőállomás vezetője.

 

- A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának részeként immár egy évtizede kiemelt figyelemmel kezeljük a gyermekegészségügyet, amellyel hozzá kívánunk járulni, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. Idén 10. alkalommal hirdettük meg a K&H gyógyvarázs országos pályázatot, amelyre 89 intézmény küldte el jelentkezését. Ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a 11 nyertes – 1 budapesti és 10 vidéki – gyermek-egészségügyi intézményt és mentőállomást. Közülük öten idén kaptak először támogatást a program keretében – foglalta össze Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. - A díjazottak összesen 20 millió forint értékű támogatásban részesülnek, az ebből vásárolt eszközökkel, berendezésekkel 12 000 beteg gyermek pontosabb diagnosztizálásához, gyorsabb gyógyulásához, kezelési körülményeinek javításához járulhatunk hozzá.

 

- A 2013-as pályázati évben a halmozottan sérült gyermekeket ellátó és segítő, valamint gyermekfogászati ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesültek kiemelt figyelemben az elbírálás során - mondta Dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. - A nyertes pályázók közül két intézmény működik a gyermekfogászat területén, míg szintén ketten foglalkoznak halmozottan sérült gyermekekkel. A nyertesek között 5 mentőállomás is található, az ország öt különböző régiójából.

 

A K&H gyógyvarázs programot a K&H azért indította, hogy segítségével műszerbeszerzési lehetőséghez juttassa az ország gyermek-egészségügyi intézményeit, és így az orvosok pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. Az elmúlt évek során a program folyamatosan bővült; az országos pályázat mellett egyre több forrásból támogatta a K&H gyógyvarázs a kórházakat, mentőállomásokat, rendelőintézeteket. Ennek eredményeként az elmúlt 10 évben összesen 257 intézményt juttatott hozzá több mint 476 millió forint értékű műszertámogatáshoz.

Kapcsolódó cikkek

2013. június 20., csütörtök - Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Törvényszék csütörtökön annak a buszvezetőnek felmentését, akit azzal vádoltak, hogy 2008-ban Pécsen az általa vezetett busszal a megállóba felhajtva egy gyalogos halálát okozta.

Pécs, 2016. augusztus 21. - Hétfőtől, augusztus 22-étől várhatóan négy éjszakán át folytatódik a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefák harmadik körös permetezése aknázómoly kártevő ellen. Augusztus 23-án megtörténik a virágágyak permetezése is. Kedvezőtlen időjárás esetén a munkálatok tolódhatnak.

Pécs, 2014. november 26. - Az agresszív kereskedelmi gyakorlat miatti panaszok voltak a legjellemzőbbek a baranyai megyeszékhelyen működő Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodához forduló ügyfelek körében.