On-line segítség Komlón a szociálisan rászorultaknak

2013. december 4., szerda 20:45

Elindult a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás új honlapja, amely a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, illetve a Szociális Szolgáltató Központ gyűjtőoldala. A honlap rengeteg hasznos, könnyen elérhető információval szolgál a látogatóknak, illetve két új funkcióval próbálja segíteni a komlóiak életét.

A www.komloszocialis.hu oldalon elérhető két újítás a Szívességi Bank és a Lelkisegély szolgálat. Az előbbi egy webes felület, ami egyfajta önkéntes szolgáltatásközvetítésre alkalmas. Ennek lényege, hogy a felajánlók szolgáltatásokért cserébe szolgáltatásokat vehetnek igénybe, vagy egyoldalúan csak szolgáltatásokat nyújtanak (pl. fűnyírás, gyermekfelügyelet, festés, takarítás). A folyamatosan frissített felület megteremti a kapcsolatot a valós kereslet és a valós kínálat között.

hirdetés

 

Utóbbi egy internetes chatfelület segítségével lehetőséget ad a rászorultak számára, hogy bármilyen pszichés-mentális problémáikat szakembereknek mondják el, akik segítséget nyújtanak számukra. Ezt a szolgáltatást hétköznap munkaidőben, illetve péntek-szombat-vasárnap este 8 és éjfél közt vehetik igénybe.

 

eszalogo-1386186269.jpg

Kapcsolódó cikkek

kep-064-1362502535.jpg

Az Új Széchenyi terv keretében elnyert pályázatnak hála 900 megváltozott munkaképességű ember képzése valósul meg. A képzés megnyitója egy szórakoztató rendezvény volt a Bóbita Bábszínházban.

sofash1-400-1387295044.jpgA pécsi Területfejlesztők a Vidékért Egyesület csapata magyar fiatalok egy csoportjával vállalkozott arra a feladatra, hogy szociális témakörökben terveznek ruhadarabokat. A varrásban és az alkotásban a KLUB nevű alkotóműhelytől kaptunk segítséget.

keseles-1369306943.jpg

Egy nő meghalt, egy férfi pedig kórházba került, miután egy támadó feltehetően késsel megsebesítette őket csütörtökön Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A gyilkossággal a nő volt férjét - dr. L. Norbert Tamást - gyanúsítják, akit a rendőrség már le is tartóztatott.