Mindent átmosnak - átfogó csatornatisztítás Kozármislenyben

2014. július 24., csütörtök 07:00

csatornatisztitas-kozarmisleny400-1406141597.jpgPécs-Kozármisleny, 2014. július 24. - Átfogó csatornatisztítási programba kezdett a Tettye Forrásház Zrt. Kozármislenyben. A gyakori szennyvízdugulások és az átemelők meghibásodásai miatt a szolgáltató az év végéig átmossa a város nagyobb gyűjtővezetékeit a csatornahálózaton.

Hétfőtől szombatig utcáról utcára járnak a szakemberek egy speciális járművel. Összesen 7000 méternyi csövön halad majd át a nagynyomású csatornamosó fej.

 

A megelőző intézkedést az indokolja, hogy a tervszerű, sűrített karbantartások mellett az elmúlt évben csaknem száz alkalommal hárítottak el szennyvizes hibát a szakemberek a településen. A legtöbb üzemzavart a lefolyóba, majd a szennyvízcsatornába kerülő, nagy mennyiségű szálas anyag, rongy, törlőkendő okozza, amik a központi szennyvízátemelőkig eljutva ráakadnak a szivattyúkra. További probléma, hogy a csapadékot sok helyen jogszabályellenesen a szennyvízhálózatba vezetik; ezt a többlet idegen vizet a nagyobb esők alkalmával nem bírja megfelelő ütemben elvezetni a nem erre a célra tervezett rendszer.

hirdetés

 

Az utcán végzett tisztítási munkálatok kisebb zajjal járnak. Ennek kapcsán a Tettye Forrásház köszöni a lakosság megértését és türelmét.

 

A szolgáltató emellett felhívja a felhasználók figyelmét, hogy ügyeljenek a házak szennyvízrákötéseinél található aknák állapotára. Egy közelben zajló, nagy nyomással végzett tisztítás során ezeken keresztül is megtalálhatja az utat a többlet levegő, így az aknák egyúttal a túlnyomás kieresztésére is szolgálnak. Egy lelakatolt, lehegesztett, vagy farakással, lommal, virágoskerttel fedett aknafedlap esetén azonban - ilyennel a szakemberek nem egyszer találkoznak - a levegő rossz irányba, akár az épületen keresztül is távozhat. A túlnyomástól feltörő szennyvíz szerencsére extrém eset, gyakoribb, hogy a WC-kben szörcsögést, bugyborékolást hallanak, csatornaszagot éreznek a lakók, ami a rendszer jellegéből adódóan természetes.

 

A tisztítás során érintett utcák:

 

Ady Endre utca, Móra Ferenc utca, Munkácsy Mihály utca, Gárdonyi Géza utca, Csikósvölgy utca, Újtelep utca, Kinizsi utca, Toldi utca, Kossuth Lajos utca, Pécsi utca, Alkotmány tér

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Kapcsolódó cikkek

bajnai_pécs.jpg

EXKLUZÍV: Bajnai Gordon a PécsiPlusznak arról számolt be, hogy a jövőben mérsékelt jobboldali, konzervatív közéleti személyek megjelenésére számítanak az Együtt 2014 háza táján.

10419444-758743930814923-4089316700190698949-n-1436797919.jpg

Pécs, 2015. 07. 13.- Rózsaszínbe borult pincesorok, jelmezes futók, koncertek, és rozé minden mennyiségben. Péntektől Villányban.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője július 15-i hatállyal Szász Attila tűzoltó őrnagyot nevezte ki a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság élére, és egyben tűzoltó alezredessé léptette elő.