Új parancsnok vezeti a pécsi tűzoltóságot

2013. július 16., kedd 07:58

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője július 15-i hatállyal Szász Attila tűzoltó őrnagyot nevezte ki a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság élére, és egyben tűzoltó alezredessé léptette elő.

Mácsai Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató a kinevezés kapcsán elmondta: a pécsi tűzoltó-parancsnokság egy hagyományokkal rendelkező, nagy múltra visszatekintő szervezet, melynek vezetéséhez többéves szakmai tapasztalatra és megfelelő szintű vezetői készségekre van szükség. Szász Attila az évek során bizonyította a szakmai hozzáértését, mely alkalmassá teszi a parancsnoki feladatok ellátására.

hirdetés

 

A tűzoltási területen korábban több vezetői pozíciót is betöltő új pécsi tűzoltóparancsnok legutóbb a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztályának vezetői posztját látta el.

 

Bővebben fotókkal: baranya.katasztrofavedelem.hu


Forrás: tuzoltoborze.hu

Kapcsolódó cikkek

kenyszermunkara-elhurcolt-fiatalok-kiallitas400-1478286632.jpg

Pécs, 2016. november 5. - A Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyarországi fiataloknak emléket állító kiállítás nyílt meg pénteken a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) néprajzi osztályán.

kep-088-1372263280.jpg

Sajátos módon ünneplik Horvátország EU-s csatlakozását a holland származású Simon Wintermans ötletének köszönhetően. Hogy Pécs városa is fontosnak tartja az akciót, azt jól mutatja, hogy Nagy Csaba alpolgármester is végigkerekezi a távot. A sajtótájékoztatón elmondta: a város számára rendkívül fontos a Pécs-Eszék évtizedes testvérvárosi kapcsolat. A határ eltűnésével pedig további üzleti lehetőségek nyílnak meg, ami új impulzus lehet mindkét város számára.

Pécs, 2013. április 18., csütörtök - A Pécs szennyvíztelepén keletkező szennyvíziszap energetikai hasznosításának előkészítéséről döntött a csütörtökön ülésező pécsi közgyűlés.