Megkezdődik a pécsi elkerülő építése

2014. január 14., kedd 12:32

terkep-pecs400-1389715115.jpgJövő hónapban megindul a kivitelezés az M60 gyorsforgalmi út 58. sz. főút-Kökényi út közötti szakaszán. Az 1,8 km hosszú, új nyomvonalon épülő utat a közlekedők várhatóan év végén már használhatják.

A kivitelezés részleteiről Csizi Péter országgyűlési képviselő, Pécs alpolgármestere és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.

 

A kivitelezés során az M60 autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól kezdve 1,8 km meghosszabbítjuk, így lehetővé válik Pécs belvárosának az elkerülése. Az útszakasz az M60 autópályától 1 km hosszban 2x2 forgalmi sávon, majd a Kökényi út végénél, azaz az utolsó 800 méteren 2x1 forgalmi sávon épül majd ki. A Kökényi úton új körforgalmi csomópontot alakítunk ki.

hirdetés

 

Csizi Péter elmondta: ”Az új útszakasz célja, hogy a Kertvárosra nehezedő forgalmat csökkentse. Ennek köszönhetően az autósok a kökényi útról vissza tudnak csatlakozni az M60-as útra a város érintése nélkül. Ez egy állomás. A városvezetés hosszú távú célja, hogy az autópálya egészen a horvát határig megépüljön.”

 

Loppert Dániel hozzáfűzte: „A közbeszerzésen nyertes vállalkozó, a legalacsonyabb ajánlatot benyújtó EuroAszfalt Kft. valamint a Soltút Kft.. A konzorcium 2014 februárjában megkezdi az előkészítő munkálatokat. Forgalomterelésre várhatóan árpilistől a Kökényi úton, az új körforgalmi csomópont kiépítésnél kell számítani. Az új nyomvonalon épülő út nettó kivitelezési összege 3.279.700.015 forint.”

 

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

 

terkep-pecs478-1389715529.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. november 14. - Az új uniós agrártámogatási rendszer feltételeiről, valamint a magyar agráriumban hamarosan egyre nagyobb problémát jelentő generációváltásról tartottak konferenciát Pécsen. A K&H agrárszakmai estek előadás- és konzultációsorozat keretében dr. Vásáry Miklós, a Földművelésügyi Minisztérium Agrárközgazdasági Főosztályának EU referense, Lakics Péter, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Kürti Tamás, a Kürt Zrt. alelnöke, valamint Hegyi Ádám, a KBC Securities vállalati pénzügyi tanácsadási területének igazgatója tartott előadást.

Baranya, 2014.02.22. - Nem tudni, mitől halt meg egy diák Dombóvár és Pécs között a mentőben. A Pécsi Művészeti Gimnázium szaxofon szakos tanulójának tüszős mandulagyulladása volt, szerdán este lett rosszul tamási otthonában - értesült a PécsMa.hu hírportál.

Boda, 2016. szeptember 26. - Kedvező eredménnyel zárultak az idei kutatómunkák a Nyugat-Mecsekben, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. szakemberei nem találtak kizáró okot egy majdani, nagy aktivitású hulladéktároló kialakítására.