Mága Zoltán adománya a pécsi gyermekklinikának

2016. július 8., péntek 17:00

maga-zoltan400-1467989218.jpg

Pécs, 2016. július 8. - Mintegy négymillió forint értékű hordozható modern diagnosztikai készüléket adományozott Mága Zoltán hegedűművész a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gyermekgyógyászati klinikájának.

Az agyi diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére szolgáló elektroenkefalográfiás készülék (EEG) átadóján Mága Zoltán örömét fejezte ki, hogy ismét segíthet a gyógyulásra váró gyerekeken.

 

A hegedűművész felidézte, hogy az elmúlt években jótékonysági koncertekkel rendszeresen támogatta a gyermekkórházakat, illetve a beteg gyerekek gyógykezelését. A hegedűművész arról is szólt, hogy ugyanerre tanítja két gyermekét, akik már számos jótékonysági koncertjén közreműködtek.

hirdetés

 

Mága Zoltán fontosnak nevezte a civilek társadalmi szerepvállalásának erősítését, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "a zavartalan és szakszerű ellátás javítása érdekében mi is sokat tehetünk a közjó szolgálatáért".

 

Decsi Tamás, az egyetem Klinikai Központjának főigazgatója a felajánlást megköszönve az eseményen kifejtette: a gyermekklinikán immár négy évtizede szinte naponta végeznek EEG-vizsgálatokat.

 

Az új, hordozható eszköz a klinika intenzív osztályán fekvő - adott esetben lélegeztető-géphez, illetve ágyhoz kötött - gyerekek vizsgálatához használható - hangsúlyozta.

 

Az MTI-hez eljuttatott írásos összefoglaló szerint Mága Zoltán a Pécsi Első Lions Club által szervezett - tavaly év végi - jótékonysági koncertje bevételének felajánlása és a művész személyes hozzájárulása révén, az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány közreműködésével vásárolta a mobil EEG-készüléket.

 

A pécsi gyermekgyógyászati klinikán évente mintegy százezer járó- és tízezer fekvőbeteget kezelnek. Az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány 1994 óta dolgozik az intézményben kezelt gyerekek érdekében - írták.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Lendvai Péter

 

maga-zoltan500-1467989249.jpg

Kapcsolódó cikkek

plakatok-kt2014-fb400-1398004351.jpgPécs, 2014. április 21. - A kerékpáros közlekedés elfogadottá tételére, a biciklis infrastruktúra szükségességére a figyelmet felhívó Critical Mass pécsi szervezői az idei Föld napján ismét akcióra készülnek. Az április 22-én, kedden este esedékes bringás felvonulás útvonalán az autósok átmenetileg nem használhatják majd a menetirány szerinti jobb oldali sávot.

20120630-diakmunka-szovetkezet-allas-munka-nyari6-1435841213.jpg

Pécs, 2015. 07. 02.- Pécs városa közel 200 pécsi 16-25 év közötti diáknak biztosít nyári munkalehetőséget az önkormányzatnál és önkormányzati cégeknél, azáltal hogy Pécs elsők között élt egy kormányzati pályázati lehetőséggel.

Személyautókat adott át utcai szolgálatoknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását. Budapest, Pécs, Debrecen, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár és Nagykanizsa utcai szociális szolgálata kapott autót.