200 fiatal dolgozhat Pécsett

2015. július 2., csütörtök 14:44

20120630-diakmunka-szovetkezet-allas-munka-nyari6-1435841213.jpg

Pécs, 2015. 07. 02.- Pécs városa közel 200 pécsi 16-25 év közötti diáknak biztosít nyári munkalehetőséget az önkormányzatnál és önkormányzati cégeknél, azáltal hogy Pécs elsők között élt egy kormányzati pályázati lehetőséggel.

Pécs városa több éves hagyományt megtartva idén is több hete készül arra, hogy megteremtse a nyári diákfoglalkoztatás lehetőségét.

Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere a diákok előtt tartott köszöntőjében személyes élményeit is felidézve hangsúlyozta, hogy a diákmunka célja évek, évtizedek óta változatlan. 

hirdetés

 

Egyrészt jövedelemhez juttatni a fiatalokat a nyári szünidő alatt, másrészt, hogy már fiatal korban szerezzenek munkatapasztalatot.
A fiatalok július, illetve augusztus hónapokban egy-egy hónapot fognak dolgozni figyelve arra, hogy a diákmunka mellett a pihenésre is jusson idő a szünidő alatt.


Pécs alpolgármestere végezetül azt kívánta a diákoknak, hogy a nyári munka jelentsen számukra hasznos időtöltést, munkatapasztalatot és új barátságokat is. Elmondta, hogy bízik benne, hogy többükkel fog még évek múlva munkatársként találkozni az önkormányzatnál vagy az önkormányzati cégeknél.

Kapcsolódó cikkek

buli3-1380218662.jpgAz egyetemi fórumokat olvasgatva hamar kiderül, hogy amikor főiskolát vagy egyetemet választanak a fiatalok, nem csak az intézmény hírneve, vagy az oktatás színvonala, hanem az adott város közbiztonsága is fontos kérdésként merül fel. Nem újdonság, hogy ez az a korosztály, akiket biztosan nem a statisztikák érdekelnek, sokkal inkább a barátok, ismerősök, vagy a felsőbb évesek mindennapos tapasztalata és véleménye.

Több mint száz tő vadkendert és több millió forint készpénzt foglalt le a rendőrség Baranya megyében. Két embert őrizetbe vettek – közölték csütörtökön.

Pécs, 2014. december 4. - A pécsi tömegközlekedési társaság mellett működő szakszervezet Nézzünk Együtt a Tükörbe programja decemberi akciójával igyekszik az ünnepekhez igazodni. Aki most hajlandó egy kicsit tenni a közöny ellen, egyhavi buszbérletet nyerhet.