Hajléktalanok ellátását segítik az új autók, Pécsre is jutott egy

2013. augusztus 7., szerda 08:11

Személyautókat adott át utcai szolgálatoknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását. Budapest, Pécs, Debrecen, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár és Nagykanizsa utcai szociális szolgálata kapott autót.

Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyi államtitkára augusztus 5-én, hétfőn, a fővárosban tartott  átadón elmondta: kilenc autó megvásárlására a tárca 30 millió forintot biztosított.
   

Soltész Miklós elmondta, a szolgálatok feladata, hogy felkeressék a legnehezebb időszakokban az utcán élő embereket, és lehetőség szerint eljuttassák őket valamilyen szálláshelyre. Közölte, hamarosan újabb pályázatot írnak ki szintén 30 millió forintos kerettel, majd jövő év első felében a következőt.
   

hirdetés

Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár bejelentette, hogy hétfőn a Hajléktalanokért Közalapítvány megkapta azt a 373 millió forintos forrást, amiből a téli krízisellátás pályázatait ki tudja írni. A kiírás várhatóan már a héten megjelenik - tette hozzá.
   

A közreadott sajtóanyag szerint a hétfőn átadott gépjárművek használatára és üzemben tartására a Hajléktalanokért Közalapítvány írt ki pályázatot. A felhívásra összesen 28 pályázat érkezett.
   

Jelenleg 83 utcai szociális szolgálatra érvényes működési engedéllyel rendelkező szervezetet támogat az állam, évente megközelítőleg mintegy 500 millió forintos keretösszeggel - olvasható a dokumentumban.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

tuzoltas-1359713777.jpg

Saját garázsában gyulladt ki egy autó 31-én éjjel, a helyszínre nem kevesebb, mint 5 tűzoltóegység érkezett, hogy eloltsa a tüzet és megelőzze a továbbterjedését. Nem kis veszélyben forogtak a jelenlévők, mivel a garázsban volt egy gázpalack is, ennek a felrobbanását azonban szerencsére sikerült megelőzni.

Pécs, 2016. december 29. - Mintegy 800 millió forintot nyert Pécs a kelet-nyugati irányú közösségi közlekedési tengelyének megvalósítására - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

Pécs, 2016. július 27. - Hosszas előkészületek után ismét egy új közösségi kezdeményezés látott napvilágot. Két fiatal úgy döntött, hogy a baranyai alkotókban, kézművesekben rejlő értékeket meg kell mutatni a világnak. A Tüke Online Piac alapötletét az adta, hogy számos pécsi, pécs környéki, baranyai alkotóművész, designer, kézműves és úgy egyébként megannyi kreatív művész tesz le valami igazán különlegeset az asztalra, azonban ezt csak kis részben ismerik a nem baranyaiak, vagy a baranyaiak.