Kritikus Tömeg: bringás vonulás, forgalomkorlátozás

2014. április 21., hétfő 08:00

plakatok-kt2014-fb400-1398004351.jpgPécs, 2014. április 21. - A kerékpáros közlekedés elfogadottá tételére, a biciklis infrastruktúra szükségességére a figyelmet felhívó Critical Mass pécsi szervezői az idei Föld napján ismét akcióra készülnek. Az április 22-én, kedden este esedékes bringás felvonulás útvonalán az autósok átmenetileg nem használhatják majd a menetirány szerinti jobb oldali sávot.

A 17.30-as gyülekezőt követően 18 órakor a Széchenyi térről induló bringások a Janus Pannonius utca - Esze Tamás utca - Klimó György utca - Kodály Zoltán utca - Petőfi utca - Szigeti út - Tüzér utca - Mártírok útja - Szabadság út - Nagy Lajos király útja - Alsómalom utca - Rákóczi út útvonalon jutnak el céljukhoz, a Balokány-ligetbe.

hirdetés

 

A rendőrség a felvonulás miatt április 22-én, kedden 18 órától 19 óra 30-ig a járműforgalom elől elzárja a fenti útvonal menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávját. Egyben arra kérik az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek - tette közzé a police.hu-n a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A 7,5 km-es, emelkedőkkel nem igazán tarkított, könnyed tekerés után a bringaemelés következik, majd csevegős, zenés, bicajos dzsemborival kedveskednek a résztvevőknek, ahol szívesen látják a fiatalokat, a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt - olvasható a Balokány-liget honlapján.

 

A pécsi Kritikus Tömegről további információk a facebook.com/criticalmasspecs oldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. október 7. - Ingyenesen letölthető és telepíthető, okostelefonokon használható vészjelző programot tesztel a pécsi önkormányzat.

Befejeződött Baranya megye idei leghosszabb mellékút-felújítása. Az Új Széchenyi Terv forrásaiból megvalósult, 1,417 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően 14,6 kilométeren vált európai színvonalúvá a Pécs-Vajszló összekötő út. A szakaszt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Csizi Péter útügyi miniszteri biztos adták át a forgalomnak szeptember 27-én, Baksán.

legparna-1357646469.jpg

Míg minden lehetséges médiafelületen az eljövendő új buszmenetrendet dicsérik, a keserű igazság az, hogy Pécs tömegközlekedése egy cseppet sem vált megbízhatóbbá. Bár Baranya idei telét nem jellemezték a nagy mínuszok, és nagyobb mennyiségű hó is ritkán esett le, az utasok naponta számolnak be a médiumoknak kimaradó járatokról, ritkított menetrendről, lerobbanó járgányokról. Nem kell hangsúlyoznunk, hogy nem "puccs" áll a háttérben, ez csupán a tömegközlekedés "normál" működése.