Komlói börtönépítés: igen a szavazók többségétől

2015. március 22., vasárnap 08:00

borton400-1426949265.jpgKomló, 2015. március 22. - Komló lakosainak többsége támogatja, hogy az önkormányzat pályázzon egy büntetés-végrehajtási intézet építésére. A városban ez ügyben tartott véleménynyilvánító szavazás eredménye szerint a terv 73 százalékos támogatottságot élvez azok körében, akik voksoltak.

A múlt hét végén 11 ezer, hologramos címkével megjelölt szavazólapot juttattak el a háztartásokba, ebből az emberek a csütörtöki határidőig több mint 6 ezret töltöttek ki és dobtak be a város hat pontján kihelyezett, lezárt, lepecsételt gyűjtőurnákba. A projekt mellett mintegy 4400-an, ellene mintegy 1600-an szavaztak - tájékoztatta az önkormányzat közleményben az MTI-t.

hirdetés

 

Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a szavazás nem ügydöntő, a pályázat benyújtásáról a képviselő-testület határoz. Kiemelték, az építkezés céljára öthektáros, önkormányzati tulajdonú, beépítetlen telket kellene az államnak átadni, ennek a feltételnek Komlón mindössze egyetlen terület, a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti domboldal felel meg.

 

Hozzátették, hogy pályázni március 31-ig lehet, s ha Komló sikeresen szerepel, a félezer elítéltet befogadó, 220-250 embernek munkát adó létesítmény 3-4 éven belül nyílhatna meg a városban.

 

"Komlónak a jelenlegi gazdasági és foglalkoztatási helyzetben nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget, amely több mint kétszáz, hosszú távú, államilag garantált munkahelyet hoz a városba" - idézte Polics Józsefet, a város fideszes polgármesterét az önkormányzat közleménye. A politikus reményét fejezte ki: ha Komló nyer a pályázaton, az építkezés körüli, még meglévő aggályokat is sikerül eloszlatni, hiszen több tucatnyi hazai településen üzemel büntetés-végrehajtási intézet évtizedek óta, probléma nélkül.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. április 19. - Rendőr- és tűzoltónapot rendez április 25-én, pénteken a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarában és az E78-as épületében.

villanyi-telibagoly400-termeszetvedelem-hu-1407924628.jpgSzekszárd-Pécs-Kaposvár, 2014. augusztus 14. - Egyes növényfajok, a löszgyepek cserjésedése, vízhiány és a mezőgazdaságban használt vegyszerek is veszélyeztethetik a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) fajmegőrzési programjában szereplő, fokozottan védett növény- és állatfajokat. A nemzeti park többféle beavatkozással igyekszik megvédeni öt faj élőhelyét.

Pécs, 2015. január 9. - Megújul a Gandhi Gimnázium és Kollégium egyik épületegyüttese. Az iskola kollégiumi blokkját 499,97 millió forintos pályázati támogatás révén korszerűsítik. Európa első cigány/roma nemzetiségi, érettségit adó intézményében jelenleg 228-an tanulnak. Elsősorban a diákotthonban lakókat érinti a fejlesztés, amely a következő tanévtől komfortosabb körülményeket teremt számukra.