Indulnak a munkagépek Vasason

2014. augusztus 2., szombat 08:00

berkenyes-utca-vasas-utcakereso-hu-400-1406899151.jpgPécs, 2014. augusztus 2. - Hétfőn indulnak az ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai Pécs-Vasason a Berkenyés utcában. A településrész tározóját töltő vízvezetéket újítja meg a Tettye Forrásház az elkövetkező hetekben. Az elöregedett PVC-cső az elmúlt három évben több mint hússzor hibásodott meg.

A várhatóan szeptember 30-ig tartó rekonstrukciót csőbefűzéses technológiával végzik a szakemberek. Összesen 645 méternyi korszerű, strapabíró kemény polietilén vezetéket fűznek be a régi, 300 mm átmérőjű csőbe. Így elkerülhető a teljes útfelbontás, csak szakaszosan váltják egymást a munkagödrök az utcában. A szolgáltató új csomópontokat is kiépít a vezeték mentén, ennek eredményeként jelentősen javul a rendszer biztonsága, és egy esetleges meghibásodásnál kevesebb fogyasztó érintettségével végezhető el a javítás.

hirdetés

 

Mivel a vezeték az úttest közepe alatt fut, a munkagödröknél teljes szélességben lezárják az utat. Emiatt a Berkenyés utca mindkét irányból zsákutca lesz, a parkolás azonban nem akadályozott. A szolgáltató kéri az arra haladókat, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úttesten zajló munkavégzés miatt.

 

A munkálatok alatt a vízellátás biztosított, a Berkenyés utcában lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket a Tettye Forrásház Zrt. szórólapokon is értesíti. A rekonstrukció során emellett még a Fenyő utcában fordulhat elő átmeneti nyomáscsökkenés csúcsidei fogyasztás esetén.

 

A szolgáltató ezúton is köszöni ügyfelei megértését, türelmét.

 

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt., térkép: utcakereso.hu

 

berkenyes-utca-vasas-utcakereso-hu600-1406899340.jpg

Kapcsolódó cikkek

unnamed-1436038675.jpg

Pécs városával együttműködve a BIOKOM is igyekszik tenni azért, hogy elviselhetőbb legyen a forróság a városban.

utmunkak400-1474744246.jpg

Pécs, 2016. szeptember 25. - Vízhálózati munkák kezdődnek szeptember 26-án a Magyarürögi úton. A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei nyomáscsökkentő aknát építenek ki a közműves vízellátó rendszeren, amelynek eredményeként javulni fognak a Völgyi dűlő nyomásviszonyai.

teacher-pensions-1110-1357212240.jpg

A város idén először megválasztja az év legjobb osztályfőnökét. A diákok szavazatait a [email protected] e-mail címre várják.