Idén ismét DDC Zöld Megoldás pályázat

2013. szeptember 25., szerda 17:42

A Duna-Dráva Cement Kft. idén is meghirdeti Zöld Megoldás pályázatát, mellyel zöld kezdeményezéseket támogat Beremend és Vác térségében. A beérkezett pályázatokat az elmúlt évekhez hasonlóan a helyi szakértőkből álló zsűri bírálja el. Az elnyerhető támogatás mindkét térségben 3 millió forint, mely a bírálóbizottság döntése alapján akár több pályázó között is megosztható.

A hazai piacvezető cementgyártó környezettudatos kezdeményezések támogatására hozta létre a DDC Zöld Megoldás-pályázatot, olyan fejlesztések és programok megvalósítására, amelyek a beremendi és váci cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek, valamint infrastruktúra környezettudatos működését és hatékonyabb hasznosítását segítik elő, az emberek széles csoportjának lehetőséget adva a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére. Idén is kiemelten fontos a környezeti nevelés megjelenése a pályázatokban.

hirdetés

 

„A Duna-Dráva Cement Kft. hagyományosan szerepet vállal a gyárai környezetében élők, a helyi közösségek támogatásában. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet Társaságunkat is megfontolt gazdálkodásra kényszeríti, ám a DDC Zöld Megoldást olyan kiemelt fontosságú programnak találjuk, melyhez a legnehezebb időkben is igyekszünk megtalálni a szükséges forrásokat. Örömmel tölt el, hogy idén is módunk lesz hozzájárulni olyan projektek megvalósításához, melyek környezetünk védelmét, szépítését és megismerését célozzák.”- mondta Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója.

 

A 2012-es pályázat eredményeként öt kezdeményezés valósult meg. Kettő Beremend, míg három Vác térségében. Harkányban óvodai biokert létesült, mely a gyermekek korai környezeti nevelése mellett egészséges étkezésükhöz is hozzájárul. Siklóson a méltán híres Siklósi Vár várkertje újult meg. A projekt keretében tematikus parkfelújítással lett teljes a vár környezete. Vácott a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnáziumban interaktív oktatástechnikai eszközökkel felszerelt korszerű szaktanterem létesült, mely elősegíti a diákokat környezetük mélyrehatóbb megismerésében és felkelti érdeklődésüket annak csodái iránt. Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány projektjének keretében a Duna-parti kerékpáros pihenő újult és szépült meg a lakosság és az odalátogatók legnagyobb örömére, a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány pedig három kincskereső ösvényt hozott létre Kismaros és Vác térségében, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a lakosság, kiemelten pedig az ifjúság környezeti ismeretének bővítésére és természetszeretetének elmélyítésére.

 

A civil szervezeteknek és intézményeknek 2013. november 5-én 12 óráig van lehetőségük a pályázatok benyújtására a pályázati felhívásban megjelölt feltételeknek megfelelően. A pályázati kiírás elérhető a cég honlapján: www.duna-drava.hu.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Kapcsolódó cikkek

magashaz1-mti-1376649851.jpgJúlius közepe óta a Baranya Megyei Kormányhivatal háromszor bírságolta meg a pécsi magasház gazdáját, mivel a 25 emeletes épület tulajdonosa nem keríti be és őrzi a 24 éve lakatlan tornyot - írja a nol.hu portál.

Mint, ahogy azt a Magyar Közút közleményében megjósolta, elérte a Dunántúlt a hófúvás.
A MÁV járatai-egyelőre-fennakadás nélkül közlekednek, a lakosságot viszont arra kérték: aki teheti, ne induljon útnak.

ir-nagykovet400-1400341224.jpgPécs, 2014. május 19. - Két napot töltött Pécsen Kevin Dowling, Írország budapesti nagykövete a hónap elején. A delegáció a város és az egyetem vezetőivel is találkozott - tájékoztatta portálunkat a Városháza nemzetközi referense.