Pécsre látogatott az ír nagykövet

2014. május 19., hétfő 07:00

ir-nagykovet400-1400341224.jpgPécs, 2014. május 19. - Két napot töltött Pécsen Kevin Dowling, Írország budapesti nagykövete a hónap elején. A delegáció a város és az egyetem vezetőivel is találkozott - tájékoztatta portálunkat a Városháza nemzetközi referense.

Szentirmay Piroska beszámolójából kiderült, a nagykövet megnyitotta a W.B. Yeats, ír Nobel díjas költő munkásságáról és életéről szóló kiállítást a PTE Bölcsészettudományi Karának Ifjúság út aulájában, valamint előadást tartott az angol nyelvű ír irodalom jelentőségéről. Az egyetemi program mellett a nagykövetségi delegáció találkozott Pécs önkormányzati vezetőivel is.

hirdetés

 

Nagy Csaba alpolgármester a város oktatási és kulturális sokszínűségéről beszélt, Páva Zsolt polgármester a Zsolnay Negyedben látta vendégül a delegációt, miután megtekintették a Kodály Központot.

 

A Pécsi Bazilika, az ókeresztény síremlékek és a Csontváry Múzeum megtekintését követően Kevin Dowling nagykövet elmondta: “Magával ragadott Pécs város történelmi és kulturális gazdagsága. Látogatásom elsődleges célja az volt, hogy a Pécsi Tudományegyetem Irlandisztikai  Kutatóközpontjával a nagykövetségünk kapcsolatát megújítsuk és a Yeats kiállítás megnyitója alkalmából előadást tartsak az anglisztika szakos hallgatóknak és oktatóknak az ír irodalomról. Az egyetem vezetőivel folytatott megbeszélésünkön sorra vettük az együttműködés további lehetőségeit. Páva Zsolt polgármesternek kifejeztem csodálatomat a város közterei iránt, különösen a Kodály Központot és a Zsolnay Kulturális Negyedet tartom világszínvonalúnak. Hálásak vagyunk a város és az egyetem vendégszeretetért, és örömmel tekintünk a további együttműködés lehetőségeire.”

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. április 21. - Városszerte számos helyen javították az útburkolatot az elmúlt hetekben a Tettye Forrásház Zrt. megbízásából. A napokban újabb nyolc útszakasz kap új aszfaltburkolatot, ezzel jövő héten lezárul a téli hibák utáni végleges úthelyreállítás, amely minden esetben az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint zajlik.

Pécs, 2016. december 29. - Mintegy 800 millió forintot nyert Pécs a kelet-nyugati irányú közösségi közlekedési tengelyének megvalósítására - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

ilan-mor-beszede400-bonyhad-holokauszt-kiallitas-1404370646.jpgBonyhád, 2014., július 3. - A fiataloknak szembe kell nézniük a múlttal, meg kell ismerniük, hogy az antiszemitizmus milyen veszélyeket hordoz magában - mondta Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete tegnap Bonyhádon, a holokauszt 70. évfordulója alkalmából rendezett, a helyi áldozatokra emlékező kiállítás megnyitóján.