Nol.hu: Bontás vár a pécsi magasházra

2013. augusztus 16., péntek 12:42

magashaz1-mti-1376649851.jpgJúlius közepe óta a Baranya Megyei Kormányhivatal háromszor bírságolta meg a pécsi magasház gazdáját, mivel a 25 emeletes épület tulajdonosa nem keríti be és őrzi a 24 éve lakatlan tornyot - írja a nol.hu portál.

Az Elbukott a 'kormánynegyed' - Pécs: A toronyra mindenképpen bontás vár címet viselő írásában Ungár Tamás végigköveti az 1976-ban átadott, akkor Közép-Európa legmagasabb lakóházának számító épület történetét, részletesen szólva tulajdonosváltásairól és az ingatlannal kapcsolatos fejlesztési szándékokról.

 

hirdetés

Az írás beszámol arról is, hogy úgy tűnik, nem lesz semmi az épület helyén létesítendő pécsi „kormányzati negyedből” sem, amely a hasznosítással kapcsolatos legújabb keletű, 2011-es elképzelés. A természet mellett - a jelenlegi tulajdonos túlságosan könnyelmű őrzési intézkedései miatt - ugyanakkor  a hajléktalanok és a „hetykélkedők” foglalták el az épületet az utóbbi években. Utóbbiak akciói pedig veszélyeztetik a magasház környezetét.

 

magashaz2-mti-1376650183.jpg

 

Mit tesz a helyzetben a kormányhivatal? Hogyan áll hozzá mindehhez az épület gazdája? Mivel jár a torony bontása? Hogyan és mikorra rendeződhet az ingatlan sorsa? Mindezt megtudhatja, amennyiben elolvassa a teljes írást a nol.hu portálon.

 

Forrás: nol.hu
MTI Fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlés döntése értelmében lelkiismeretes, pontos, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként 2013-ban Mokos Tibor újságírónak ítélték posztumusz Pécs Város Sajtó Díját. 

kozlekedik-baranya1-400-1400705128.jpgPécs, 2014. május 22. - Szombaton rendezte meg az országos „Közlekedik a család” vetélkedő megyei döntőjét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Budai Vámnál lévő Megyer Autócentrum autós és kerékpáros ügyességi pályáján.

jakovali-hasszan-pasa-dzsamija400-1414535073.jpgPécs, 2014. október 29. - Kiemelt figyelmet és törődést kaptak a közelmúltban és kapnak a jövőben is a török kori műemlékek Pécsen - mondta a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek abból az alkalomból, hogy ma török tematikus napot tart a közmédia.