Idén is támogatják a legtehetségesebb diákokat

2015. november 28., szombat 08:05

ddc-a-tehetsegert1-2015-400-1448690767.jpgSiklós-Beremend, 2015. november 28. - Kiemelkedő tehetségű Beremend környéki diákok pályázhattak idén is a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány által immár hatodik alkalommal meghirdetett ösztöndíjra. Az elmúlt öt évben 233 diákot támogatott a vállalat, összesen 14 680 000 Ft ösztöndíjjal.

A díjazott diákok választott területük legjobbjai, és tanulmányi eredményükben is kiegyensúlyozottan jól teljesítenek. Az okleveleket idén 43 tehetséges tanuló vehette át Siklóson, a Térségi Könyvtár és Ismeretközpont nagytermében rendezett ünnepségen.

 

A DDC hosszú távú stratégiájának egyik építőköve a szakmai utánpótlás, az ifjú tehetségek felkutatása és támogatása, karriercéljaik megvalósításában. Ennek eléréséhez a vállalat nemcsak az egyetemi és főiskolai szakirányú oktatásban vesz részt, hanem a Tehetség Ösztöndíj programmal már egészen a kezdetektől, általános és középiskolás kortól, segíti azokat a fiatalokat, akik kimagasló eredményeikkel a jövő fejlődésének zálogai lehetnek.

 

A vállalat alapítványa idén is összesen hárommillió forinttal támogatja a térség tehetséges fiataljait, ami 10 hónapon át, az általános iskolásoknak havonta 6 000, a középiskolásoknak pedig 8 000 Ft támogatást jelent.

hirdetés

 

A pályázat nyertes tanulói a 2015/16-os tanév során részesülnek az ösztöndíjban, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. Többen a sportban vagy zenei téren és művészetekben teljesítenek kiemelkedően, míg mások tanulmányi versenyeken, vagy nyelvi tehetségükkel értek el kimagasló eredményeket és váltak méltóvá a támogatásra.

 

Az ünnepélyes díjátadó eseményen az alapító részéről Sövér Ferenc a Duna-Dráva Cement Kft. gazdasági vezérigazgatója köszöntötte a díjazottakat. Sövér Ferenc kiemelte: „A 2015-ös évben a DDC tehetségeket támogató munkájával elnyerte a MATEHETSZ által alapított Genius Loci díjat. Jóleső érzéssel tölt el bennünket, hogy mi is hozzájárulhatunk a térség haladó szellemiségének alakulásához. Ugyanakkor köszönettel tartozunk valamennyi díjazottnak és mindazon pedagógusoknak, edzőknek, szülőknek, akik szerepet vállalnak a tanulók nevelésében, oktatásában, gondozásában és a kezdeményezésünk működtetésében is. Megítélésünk szerint ez az együttes törekvés, a kiválóság keresése, a ragyogó példa a záloga az igazán haladó szellemiség kialakulásának.”

 

ddc-a-tehetsegert2-2015-1448690938.jpg

 

Az alapítvány részéről Katona Lajos kurátor, a Duna-Dráva Cement Kft. Beremendi gyárának nyugalmazott gyárigazgatója szólalt fel, az okleveleket pedig Szarkándi János, az alapító elnök-vezérigazgatója adta át.

 

A vállalat honlapján közzétett kiírásnak megfelelően, 2015. október 15-ig nyújthatták be pályázatukat a beremendi és közigazgatási területén működő általános és középiskolák legalább 7. osztályos tanulói közül azok, akik az elmúlt tanévet legalább 4,5-ös tanulmányi eredménnyel zárták, és emellett tehetségükkel, illetve elért eredményeikkel kitűnnek társaik közül. Az Alapítvány az elbírálás során a diákokat tanító pedagógusok szakértelmére is támaszkodott, így munkája során a tanárok által a díjazottak eredményeiről, ígéretes fejlődéséről készített írásbeli jellemzést is figyelembe vette a kuratórium.

 

A rendezvényt a díjazottak zenei műsora - ütőhangszeres, fuvola- és szaxofonjáték -, valamint versmondás színesítette.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement

 

ddc-a-tehetsegert3-2015-1448691015.jpg

Kapcsolódó cikkek

buzanszky2010-dorogifc400-1382276937.jpgHat középiskola csapatai mérkőztek a III. Pécs városi Buzánszky Kupán. A tornán jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is. A Nemzet Sportolója cím viselőjét október 26-án szülővárosában, Dombóváron látják vendégül abból az alkalomból, hogy hetven éve lépett vasúti szolgálatba.

Pécs, 2015. június 25. - Csapadékcsatorna-fejlesztés kezdődik a Pécs helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése tárgyú DDOP-projektben érintett környékeken. A munkálatok elsőként a Kopács és a Laskó utcában indulnak.

304-1-1375734375.jpg

Jövő tavaszra újjáéleszti a város az Égervölgyi tavat és környékét. A cél az, hogy a mostani szörnyű állapotok helyett olyan közparkja, kirándulóhelye legyen a családoknak, ahol kulturált, modern körülmények között, biztonságos, rendezett és varázslatos környezetben tölthetik szabadidejüket a pécsiek.