Buzánszky Jenő nemrég Pécsen, rövidesen Dombóváron

2013. október 20., vasárnap 16:00

buzanszky2010-dorogifc400-1382276937.jpgHat középiskola csapatai mérkőztek a III. Pécs városi Buzánszky Kupán. A tornán jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is. A Nemzet Sportolója cím viselőjét október 26-án szülővárosában, Dombóváron látják vendégül abból az alkalomból, hogy hetven éve lépett vasúti szolgálatba.

A pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban megrendezett október 14-i labdarúgó torna résztvevőit Hegedüs Bence, a Kupa és a Buzánszky Alapítvány alapítója és a házigazda iskola igazgatója, Dr. Zalay Szabolcs köszöntötte. Majd a világbajnoki döntős Buzánszky Jenő látta el bölcs tanácsokkal a sportoló fiatalokat, aki kitért a rendszeres testmozgás mellett a tanulás fontosságára is. A hat csapat lelkesen és kitartóan megvívott mérkőzései közben a névadó régi barátja, Dunai János, olimpiai bronzérmes labdarúgó látogatta meg sporttársát és a tiszteletére játszó fiatalokat. A szponzorok segítségét megköszönő Füzes Gábor, a Buzánszky Alapítvány elnöke sikeresnek értékelte a rendezvényt a díjátadó előtt mondott bevezetőjében.

hirdetés

 

A dicsőséget jelentő kupát végül otthon tartotta a címvédő Leőwey gárdája a Janus válogatottjának 4-2 arányú legyőzésével. A torna legjobb kapusa, Bertalan Dávid és játékosa, Kungl Ádám is az ezüstérmes csapatból került ki. A döntő legjobbja a győztes csapatot a dobogó felső fokára vezető Georgiou Nikosz lett. Az MLSZ által biztosított különdíjakon kívül maradandó élményt jelentett a játékosoknak, hogy az elismerő jutalmakat nem mástól, mint az olimpiai bajnok Buzánszky Jenőtől vehették át - számol be Hegedüs Bence a www.psnzrt.hu-n.

 

Dombóvár örökség-érték őrző közösségei 2013. október 26-án, szombaton 11 órától színes ünnepi programot szerveznek a település díszpolgára, Buzánszky Jenő olimpikon köszöntésére - tájékoztatta a PécsiPlusz.hu-t dr. Kriston Vízi József dombóvári múzeumigazgató.

 

A szűkebb pátria részéről az újdombóvári József Attila Általános Művelődési Központ 11 órától diák-retro mérkőzést, névadó műfüves pályaavatót és közönségtalálkozóval egybekötött beszélgetést tart. A mozgóképes talk-showt Berki Zsolt vezeti. Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, az Újpesti Dózsa és a magyar válogatott egykori kiváló csatára a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében s a hat évtizeddel ezelőtti legendás londoni 6:3 magyar siker évfordulója alkalmából mond köszöntőt Buzánszky Jenő tiszteletére.

 

A 70 évvel ezelőtt vasúti szolgálatba lépett sportember köszöntése a dombóvári vasútállomáshoz közeli Múzeum Megálló - Dombóvári Vasúti Gyűjteményben folytatódik majd 14.30-tól, ahol rövid találkozó keretében emléklapot ad át az ünnepeltnek Orbán Zsolt, a MÁV Zrt. Pécsi Igazgatóságának vezetője. Az esemény társult szervezői: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület, Dombóvár Város Önkormányzata.

 

További információk, kapcsolat: [email protected] és [email protected], illetve 74/466-074 és 74/465-715

 

Képünk 2010-ben, Buzánszky Jenő 85. születésnapján készült - forrás: Dorogi FC

Kapcsolódó cikkek

pentek-laszlo-mti-1377718200.jpgPécs, 2013. augusztus 28. - Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla szerdán Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának büntetését. Az első fokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott Péntek Lászlót a táblabíróság jogerősen is életfogytiglanra ítélte, de azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

lakastuz1-apaca-utca-1382166722.jpgEgy háromemeletes társasház első emeleti lakása gyulladt ki tegnap este tizenegy óra után a pécsi Apáca utcában. A városi tűzoltók kiérkezésekor az első emeleti lakás egyik szobája égett teljes terjedelmében. A beavatkozók azonnal megkezdték az életmentést és a tűz oltását, azonban egy személyt már nem tudtak megmenteni.

ddc-tehetseg7-400-1417495994.jpgBeremend-Siklós, 2014. december 2. - A beremendi cementgyárat működtető vállalat alapítványa, a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány, immár ötödik éve, összesen évi 3 millió forinttal támogat olyan Beremend környéki diákokat, akik tanulmányaik mellett kiemelkedő teljesítményükkel bizonyítottak már más területeken is.