Hellmann: 100+100 új pécsi munkahely

2015. június 27., szombat 08:00

Pécs, 2015. június 27. - Új részleget nyit a logisztikával foglalkozó német Hellmann cég szeptemberben Pécsett - jelentette be Csizi Péter országgyűlési képviselő pénteken a baranyai megyeszékhelyen.

A fideszes politikus elmondta: a társaság a működéséhez a belvárosban bérel ingatlant és első körben 100, később további 100 ember foglalkoztatását tervezi.

 

Sata Előd, a Hellmann Shared Services Center Kft. ügyvezetője közölte, Pécsen elsősorban a Hellmann európai pénzügyi, könyvelési feladatainak egy részét végzik majd, és ehhez idegen nyelveken beszélő közgazdászokat vesznek fel. "A munkaerő toborzása már megkezdődött" - tette hozzá.

hirdetés

 

Csizi Péter örömének adott hangot, hogy a Harman amerikai hangtechnikagyártó vállalat után újabb nagy múltú világcég érkezik Pécsre, amely hozzájárul ahhoz, hogy a jól képzett fiatalok ne külföldön, hanem Pécsen, Magyarországon képzeljék el a jövőjüket.

 

A Hellmann a munkahelyteremtés függvényében támogatást kap pécsi működéséhez, a cég első körben nyolc hónapra bér- és járuléktámogatásban részesül.

 

Sata Előd szólt arról, hogy a Hellmannak Budapesten már működik irodája, az új részleghez azért esett a választásuk Pécsre, mert itt látják annak a lehetőségét, hogy a Pécsi Tudományegyetemen folyó közgazdász képzésnek köszönhetően megfelelő munkaerőt találnak.

 

Az ügyvezető felidézte, a 150 évvel ezelőtt alapított Hellmann a világ 163 országában van jelen, 15 ezer embernek ad munkát, évente mintegy 2,6-3 milliárd eurós forgalmat bonyolít.

 

A két évvel ezelőtt alapított magyarországi Hellmann Shared Services Center Kft. forgalma tavaly 700 millió forint volt, de idén ennél nagyobb összeget remélnek - fűzte hozzá.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

trafik-1371642554.jpg

Sok kisboltos Pécsett arra készül, hogy rövidesen lehúzza a rolót a július 16-ával életbelépő új trafiktörvény miatt, amely megtiltja a számukra a dohánytermékek értékesítését. Máshol alkalmazottakat kell elbocsátani, hiszen a kisboltok nagy részében a cigi a bevétel jelentős részét tette ki. A tulajdonosok már attól félnek, mihez kezdenek akkor, ha a kormány a szeszforgalmazás szabályaiba is belenyúl.

hauni-bovites20130906-mti-soki-tamas-1378534241.jpgÁtadták pénteken a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. másfél milliárd forintból épült új, 4200 négyzetméteres üzemcsarnokát Pécsen.

Pécs a Nemzeti Tanévnyitó helyszíne

Idén Pécs városa ad helyszínt a Nemzeti Tanévnyitónak. A korábbi két ünnepséget elemezve próbáljuk kideríteni, mire is számíthatunk.