Új üzemcsarnokkal bővített a Hauni

2013. szeptember 7., szombat 08:07

hauni-bovites20130906-mti-soki-tamas-1378534241.jpgÁtadták pénteken a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. másfél milliárd forintból épült új, 4200 négyzetméteres üzemcsarnokát Pécsen.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára az eseményen többek között kiemelte: Magyarország a pénzügyi stabilitás megteremtésével, a rugalmas munkaerőpiaci szabályozással, az adminisztráció csökkentésével és a duális képzési rendszer bevezetésével kedvező környezetet teremt a külföldi tőkebefektetésekhez, az itt működő külföldi vállalatok érdekeltségeinek bővítéséhez. A Pécsen tizenkilenc éve működő és több mint ezer embert foglalkoztató Hauni Hungaria jó példája annak, hova juthat el egy cég, ha megtalálja az ország által kínált lehetőségeket - jelentette ki az államtikár.

hirdetés

       

Páva Zsolt pécsi polgármester arról szólt, hogy bár a Baranya megye legnagyobb ipari termelő vállalataként számon tartott Hauni Hungaria fejlődése komoly siker, a cégnek otthont adó város továbbra is elkeseredett küzdelmet folytat gazdaságának élénkítéséért, a szén- és uránbányászat idején betöltött pozíciójának visszaszerzéséért. A polgármester beszélt a városban tapasztalható összefogásról, arról hogy az önkormányzat erősíti kapcsolatát a vállalkozásokkal. Hozzátette, a csődbe ment Elcoteq gyártóbázisán már a Flextronics és a Jabil termel és a cégek betelepülését előmozdítandó, a közelmúltban megkezdődött a Déli Ipari Park közművesítése.
   
Jakabucz Ildikó, a Hauni Hungaria ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy a Hauni Hungaria a német a Hauni AG magyarországi leányvállalataként jött létre, amely 10 ezer négyzetméteren, 210 dolgozóval kezdte meg a termelést 1994-ben, miután megvásárolta a Sopianae Gépgyár csarnokait és gépeit. A kft. gyártócsarnokainak összterülete ma 45 ezer négyzetméter. Az ezer dolgozó közül 200-250 az utóbbi két évben nyert felvételt, és még további 200 kölcsönzött alkalmazottnak is munkát adnak. A beszállító partnereik száma meghaladja a százat. Kérdésre válaszolva az ügyvezető elmondta: a pénteken átadott gyártócsarnokot saját forrásból építtette fel a cég, a munkahelyek megtartásáért pedig fejlesztési adókedvezményt kap. Jakabucz Ildikó üdvözölte a kormányzatnak a duális képzés bevezetésére vonatkozó intézkedését és jelezte: a vállalatnak a Pécsi Tudományegyetemmel való együttműködése hasonló lehetőséget kínálhat a mérnökképzés terén is.
   
Jürgen Spykman, a Hauni AG igazgatóságának tagja arról szólt, a Hauni Hungaria telephelye elérte a beépíthetőség határát, a cég sikerei és a kiváló magyar-német kapcsolatok miatt azonban tervezik az üzemi terület növelését. "A magyar állam támogatási politikája könnyíti a beruházási döntéseinket" - jegyezte meg. Mindez az MTI beszámolójából derül ki.


Az új területen berendezések szerelése, illetve a már elkészült gépek csomagolása és raktározása zajlik majd. A beruházással párhuzamosan a cég tovább bővíti dolgozói számát, idén újabb 100 fővel nőhet a létszám - írja a PécsMa.hu portál a bővítés kapcsán.

 

Forrás: MTI és PécsMa.hu, MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

katalin-puszta-tuz2-1382771578.jpgA szerda hajnalban a Túronyhoz közeli Katalin-pusztán meggyulladt tízezer szalmabála még mindig lánggal ég, ezért a siklósi tűzoltók folyamatos felügyeletet látnak el a helyszínen - tette közzé honlapján a megyei katasztrófavédelem.

Pécs, 2015. április 14. - A Tettye Forrásház tájékoztatja ügyfeleit, hogy egy Papnövelde utcai tűzcsap oltóvizének tervezett hozammérése miatt április 16-án, csütörtökön reggel 8 és délelőtt 11 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Dóm tér - Mária utca - Ágoston tér - Szentágothai sétány által határolt területen.

Megújult kiállítótérrel és új gyermekfoglalkozásokkal, időszakos kiállítással várja a látogatókat a pécsi Természettudományi Múzeum - tájékoztatták az MTI-t a létesítmény fenntartói.