Építsd meg Pécs új zölderőművét! - makettpályázat diákoknak

2014. február 22., szombat 10:20

biogazuzem400-1393060663.jpgPécs, 2014. február 22. - Világszerte március 22-én ünneplik a víz világnapját. Az idei „zöldnap” fő témája a víz és az energia kapcsolata, amelyhez igazodva a Tettye Forrásház Zrt. makettépítési pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

A víz erejét már évszázadok óta hasznosítjuk, egykor malmokat hajtott, ma turbinákkal termel áramot, de az elhasznált vízből is lehet energia. Pécs határában épül és még az idén működni kezd az a biogázüzem (első képünkön), ami a szennyvíz tisztítása során keletkező szennyvíziszapból és más hulladékból állít elő elektromos áramot.

 

A biogázerőmű építéséhez most jelképesen az iskolások is csatlakozhatnak, a pécsi szennyvíztelepen létesülő biogázüzem mintájára készített makettel.

hirdetés

 

A feladat: makett készítése a pécsi szennyvíztelepen létesülő biogázüzem mintájára egyéni vagy csoportos kategóriában. A segítségül szolgáló tervek, képek innen letölthetők. A megvalósításhoz bármilyen anyag és technika választható, de a kész makett alapterülete maximum A/3 legyen és bírja a szállítást!

 

Ki pályázhat: a Tettye Forrásház Zrt. szolgáltatási területén lévő általános iskolások, középiskolások egyéni vagy csoportos kategóriában, az alsó korhatár 10 év.

 

Beküldés: az egyéni vagy csapatmunkák március 13-ig adhatók le a Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálati irodájában (Pécs, Búza tér 8/B.) vagy központjában (Nyugati ipari út 8.). A makett alján kérik minden esetben feltüntetni az egyéni pályázó nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszám vagy e-mailcím), iskolája nevét, elérhetőségét; csapatmunka esetén az osztály megjelölését is.

 

Díjazás: Az alkotásokat szakértő zsűri bírálja el. A legjobb pályázókat írásban értesítik és a Tettye Forrásház Zrt. víz világnapi rendezvényén díjazzák. A csoportos kategória első helyezettje egy ivókúttal gazdagodik, amelyet a társaság üzembe helyez az adott iskolában!

 

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

 

latvanyterv-magyarazattal-kivag-1393060473.jpg

Kapcsolódó cikkek

oktatási reform: nem hagyunk túlélőket...

„Gépfegyvereket elővenni, nem hagyunk túlélőket!” – jegyzi meg egy srác a sok közül a Nagy Lajos sportpályája fölötti drótháló mögött, miközben a nagyérdemű szép lassan elfoglalja a helyét odalent.

deak1-1382070020.jpgA köztársasági elnök szerint Deák Ferenc nemcsak remélte a polgári Magyarországot, hanem kitartó, aprólékos munkával, türelmes tudással olyan erős sziklára építette, amely a nemzetet sokáig megtartja szabadságban, fejlődésben és önbecsülésben. Áder János tegnap Pécsen, a 210 évvel ezelőtt született államférfi, politikus és jogtudós bronz mellszobrának avatása alkalmából mondott beszédet.

naperomu-sellye-foto-bozsits-jozsef-1383228045.jpgÁtadták Magyarország jelenlegi legnagyobb naperőművét Sellyén. A Tamási Naperőmű Kft. beruházásaként 460 millió forintból épült, 0,5 megawatt teljesítményű, napkövető rendszerű erőmű 250 háztartás éves szükségletéhez elegendő villamos energia termelésére képes.