Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

2014. március 29., szombat 15:40

Pécs, 2014. március 29. - Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap hajnalban egy pécsi családi házban. Az érzékelő a megnövekedett gázkoncentráció miatt fény- és hangjelzést adott, amellyel még idejében felébresztette a ház lakóit.

A nappaliban található gázkazán hibája miatt telítődött a Deák Ferenc utcai ingatlan a színtelen, szagtalan gázzal. A tulajdonos azonnal lekapcsolta a készüléket, megkezdte a szellőztetést és értesítette a katasztrófavédelmet. A pécsi tűzoltók a szellőztetést követően nem mértek határérték feletti koncentrációt, a nyílászárók becsukását követően azonban műszeres méréssel kimutatták a megnövekedett szén-monoxid szintet a lakásban.

hirdetés

 

A gázszolgáltató és a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakemberei helyszíni szemlét tartottak az eset miatt. A kazánt csak azután lehet újra használni, hogy szakszerviz bekötötte, és elvégezték az égéstermék-elvezető felülvizsgálatát.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. november 17. - Fontos állomásához érkezett a Páfrány utcai víziközmű-korszerűsítés, amely során több mint fél kilométer hosszan újulnak meg a környéket ellátó ivóvízvezetékek. A Tettye Forrásház szakemberei november 17-től a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésben dolgoznak, ahol irányított fúrással húzzák be az új, korszerű, időtálló vízvezetéket az út alá.

pecs-mav-uzletvezetoseg400-1940-egykor-hu-1375684073.jpgPécsen a vasút egy hétre az Árkádba költözik. Az apropó: a MÁV pécsi üzletvezetősége (területi igazgatósága) száz éve, 1913. augusztus 1-jén alakult meg. Azóta működik a baranyai megyeszékhelyen középszintű vasúti irányítás, a Dél-Dunántúlra kiterjedő vasútigazgatás.

dienes2-400-1423687487.jpgPécs, 2015. február 12. - Kevés nagyobb kihívás van a pedagógiában, mint szerethetővé, játékossá tenni a matematika oktatását. Dienes Zoltán erre tette fel az életét, játékai világszerte gyermekek millióinak okoztak örömet a fáradtságot tanulás helyett. Hagyatékába és életébe most matematikatanárok pillanthattak bele a PTE felnőttképzési karán.