Átfúrnak a Magyarürögi út alatt, vízhiány várható

2015. november 17., kedd 06:00

Pécs, 2015. november 17. - Fontos állomásához érkezett a Páfrány utcai víziközmű-korszerűsítés, amely során több mint fél kilométer hosszan újulnak meg a környéket ellátó ivóvízvezetékek. A Tettye Forrásház szakemberei november 17-től a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésben dolgoznak, ahol irányított fúrással húzzák be az új, korszerű, időtálló vízvezetéket az út alá.

A technológiával elkerülhető a teljes útfelbontás, a forgalom akadályoztatása nélkül tudják elvégezni a szükséges munkákat. A szakemberek a fúrással egy védőcsövet helyeznek el az úrburkolat alatt, ebbe fűzik 22 méter hosszan az ivóvizet szállító csövet. A munkálatok idejére a Magyarürögi út-Szigeti út kereszteződés egyik sávját lezárják.

hirdetés

 

Nemcsak a csöveket cserélik, az év végéig tartó rekonstrukció olyan, a vízellátás szempontjából fontos csomópontokat is érint, ahol több fővezeték találkozik. Itt az elöregedett elzáró szerelvények helyére is újak kerülnek, ezzel jelentősen javul a rendszer biztonsága, egy esetleges meghibásodásnál minél kevesebb fogyasztó érintettségével lehet elvégezni a javítást.

 

A munkálatok miatt november 17-én, kedden 8.00 és 16.00 óra között vízhiány és vízzavarosodás várható a Szigeti út és a Rácvárosi út egyes részein, valamint a Bolgár közben és a Gerbera utcában. Az érintett ügyfeleket szórólapokon is értesítik, a vízellátás tartályautóról lesz biztosított.

 

A szolgáltató kéri, hogy a lakók és a közlekedők türelmükkel, megértésükkel segítsék a munkát.

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Mintegy 100 tonna búza gyűlt össze idén a Magyarok kenyere jótékonysági akció eredményeként - tudta meg a gabona őrlését végző szigetvári malom munkatársaitól az MTI.

Pécs, 2016. november 17. - Új iskolaépületet építtet a Baranyai Református Egyházmegye Pécsen, az ingatlan több mint 1,3 milliárd forintból 2018 végére, 2019 elejére készül el - közölte a kultúráért felelős államtitkár szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

A pécsi fémkígyó csak elöl fal

A Tükebusz bekeményít. Október 15-étől szigorú elsőajtós felszállás. Az előszelét már érezzük.