Bepillantás egy mágus hagyatékába

2015. február 12., csütörtök 06:00

dienes2-400-1423687487.jpgPécs, 2015. február 12. - Kevés nagyobb kihívás van a pedagógiában, mint szerethetővé, játékossá tenni a matematika oktatását. Dienes Zoltán erre tette fel az életét, játékai világszerte gyermekek millióinak okoztak örömet a fáradtságot tanulás helyett. Hagyatékába és életébe most matematikatanárok pillanthattak bele a PTE felnőttképzési karán.

Tanár-professzor házaspár: Kiss Julianna és Klein Sándor tartottak interaktív előadást kedden a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán. Mindketten sok szállal kötődnek a tavaly elhunyt Dienes Zoltánhoz, a gyermekkori, személyes élményektől egészen a későbbi közös munkáig.

hirdetés

 

Klein Sándornak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a matematika mágusának is hívott, világszerte ismert és elismert professzor hagyatékának egy jelentős része a pécsi egyetemre került. Ez a magáról Dienes Zoltánról elnevezett teremben meg is tekinthető a PTE FEEK-en.

 

A keddi, különleges eseményen nem csak a Dienes Zoltán kalandos életét és munkásságát elmesélő könyv második kiadását, de a professzor hagyatékát is bemutatták a résztvevőknek, akik így olyan matematikai játékok eredeti változatait vehették a kezükbe, amelyek később gyermekek millióinak segítettek megismerkedni a matematika sajátos nyelvével.

 

A meghívott tanárok az élményen túl, amelyet Klein Sándor pazar előadói stílusa tett maradandóvá, Dienes Zoltán önéletrajzi kötetének egy-egy példányával gazdagodtak.

 

Forrás: S-Berry

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2013. október 30. - Háromszázezer forint pénzbüntetéssel sújtott egy belgyógyászt a Pécsi Törvényszék szerdán jogerősen egy vakbélműtéten átesett fiatal 2010-ben bekövetkezett halála miatt indult büntetőperben, az elsőfokú ítéletnek az orvos kollégáira vonatkozó, két év próbára bocsátásról, illetve felmentésről szóló részét helybenhagyta.

zoldbusz-pfz1-400-1411819277.jpgPécs, 2014. szeptember 28. - Az evopro csoport meghívására a Pannon Filharmonikusok is részt vett a Modulo buszcsalád elektromos hajtású prototípusának próbaútján. A társulat szeptember 24-én a Kodály Központtól indulva tett egy próbakört Pécs utcáin.

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a pécsi férfit, aki 2012 nyarán kegyetlenül bántalmazta szeretőjét.