Interaktív vasúti kiállítás: 100 éves a pécsi MÁV-igazgatás

2013. augusztus 5., hétfő 08:24

pecs-mav-uzletvezetoseg400-1940-egykor-hu-1375684073.jpgPécsen a vasút egy hétre az Árkádba költözik. Az apropó: a MÁV pécsi üzletvezetősége (területi igazgatósága) száz éve, 1913. augusztus 1-jén alakult meg. Azóta működik a baranyai megyeszékhelyen középszintű vasúti irányítás, a Dél-Dunántúlra kiterjedő vasútigazgatás.

2013. augusztus 8-tól 14-ig (csütörtöktől szerdáig) ingyenes interaktív programokkal, igazi vasúti kuriózumokkal várja a MÁV az Árkád bevásárlóközpont látogatóit.

Egyebek közt lehetőséget biztosítanak kisvonatozásra, a mozdonyvezetés élményét nyújtó szimulátor kipróbálására, de lehet majd kezelni fénysorompót és hangosbemondót is.

hirdetés

 

Lesznek megcsodálható makettek és vasútmodellek, egyéb kiállított tárgyak: hajtány, vasúton használatban volt távközlési készülékek, lámpák, ruhák, sapkák, eszközök - szinte egy kisebb vasúttörténeti emlékkiállítás.

 

Emellett utazási tanácsadással és interaktív menetrendi információs szolgálattal várják az Árkádba látogatókat, akiket majd ráadásul egyenruhás vasutasok „kalauzolnak”.

 

Forrás: www.arkadpecs.hu

 

Képünkön: a MÁV üzletvezetőségi palota 1940-ben - forrás: www.egykor.hu

Kapcsolódó cikkek

A Janus Pannonius Múzeum szakemberei a római kor különböző korszakaiból származó leletekre, többek között aranyékszerre bukkantak a Szepesy utca 6. szám alatti beruházást előkészítő földmunkák során zajló előzetes régészeti feltárásnál.

iron-tech400-1384723188.jpgRészben állami támogatással, 450 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épített a fémmegmunkálással foglalkozó Iron-Tech Zrt. Szigetváron. A létesítményt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át.

kinai400-1394470644.jpgÚj lehetőséggel bővül az idegen nyelvi oktatás a Mecsekaljai Általános Iskola Székhelyintézményében, a korábbi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában a 2014/2015-ös tanévtől. A meglévő angol és a német nyelv mellett a kínait is választhatják majd idegen nyelvnek az itt tanuló, vagy ide jelentkező diákok.