Családi park kialakítása az idei Zöld Megoldás

2014. december 14., vasárnap 08:00

ddc-zold-megoldas2014-eredmenyhirdetes400-1418513610.jpgBeremend, 2014. december 14. - A természeti környezet értékeinek megőrzése és a fenntartható fejlődés figyelembe vétele része a Duna-Dráva Cement gondolkodásmódjának, vállalati kultúrájának, ezért környezetbarát működésük bemutatására nyílt napot szerveztek december 12-én. Itt került sor az idei Zöld Megoldás-pályázat nyertesének kihirdetésére is, amelyen a beremendi cementgyár vonzáskörzetébe tartozó oktatási és térségi vezetők is részt vettek.

A DDC 2011 őszén indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez és a helyi infrastruktúrák környezettudatosabb hasznosításához, a természeti környezet megismerésének elősegítéséhez.

 

A nyertes pályázat ismertetésére a december 12-i, már hagyományosnak számító Nyílt Napon került sor a DDC beremendi gyárában. Az esemény keretében mutatták be a térségi vezetők és a közelben működő oktatási intézmények képviselői számára a cementgyár fenntartható technológiájának működését is. A résztvevők megismerhették a gyár környezetvédelmi beruházásait - mint például az anyagában nem hasznosítható, de a fosszilis tüzelőanyagok helyettesítésre alkalmas hulladék felhasználásának növelése érdekében tett lépéseit, melyek jelentős költség- és károsanyag-megtakarítást eredményeztek a vállalat számára.

hirdetés

 

ddc2014-nyilt-nap600-1418513807.jpg

 

A benyújtott Zöld Megoldás-pályázatokat idén is helyi szakértőkből álló zsűri bírálta el, amelynek elnöke Bank László a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Baranya Megyei Csoportjának alelnöke, tagjai Kincses Tamásné a tavalyi egyik nyertes pályázó, a Villányi Kikerics Óvoda vezetője, Závoczky Szabolcs a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója, Katona Lajos a Duna-Dráva Cement Kft. nyugalmazott gyárigazgatója, illetve Polgár Zoltán a Polgár Pincészet tulajdonosa.

 

A DDC Zöld Megoldás-pályázat idei nyertese Siklós Város Önkormányzatának családi szabadidő- és fitneszpark kialakítására benyújtott programja. A parkrehabilitációs-program célja egy olyan közösségi tér létrehozása, amely felnőttek és gyerekek számára egyidejűleg nyújt szabadtéri kikapcsolódási lehetőséget, miközben egészségük megőrzéséhez is hozzájárul. A legkisebbek részére kombinált gyermekjátszótéri eszközöket, szabadtéri társasjátékokat telepítenek, míg a felnőtt és idősebb korosztály szórakozását kültéri fitneszgépek és olvasóliget garantálja majd. A hangsúly a közös játék örömére, a közös mozgásra és az egészséges életmódra kerül, úgy, hogy közben a természet egyensúlyát, a környezet értékeit is figyelembe veszik. A város egyúttal csatlakozni kíván a Kihívás napja programhoz, céljuk, hogy a lakosságot aktív testmozgásra bírják, továbbá felhívják figyelmüket a környezettudatosság fontosságára.

 

A projekt összesen 1,5 millió forintos támogatást kap, a beruházás várhatóan 2015 nyarára valósulhat meg.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Kapcsolódó cikkek

11960113-962193960485933-445014494912538120-n-1440768278.jpg

A minap egy budapesti portál igen kreatív impresszumával futottam össze. A szerkesztők neve, fotója és elérhetősége mellett rövid idézet olvasható arról, mit szeretnek leginkább Budapestben. Szinte megható volt látni, hogyan éreznek a város iránt, amelyben élnek, érdekes pedig azért, mert mindenki más oldalát mutatta be abba a néhány mondatba sűrítve. Rögtön az jutott eszembe, vajon tudnánk-e hasonlóan beszélni Pécsről?
Íme hát a Pécsi Plusz kihívása: Mondd el, mit szeretsz a városunkban!

nick-udvar-1372088897.jpg

Megújuló közterek, gyümölcsfaültetés bölcsődékben és óvodákban, kiskertek az intézmények udvarán, művészi installáció a Nick udvarban, kutyafuttató bővítése, megszépülő Balokány-liget és  Béke-park – csak néhány a civil szervezetek programjai közül, akik a város civil pályázatán nyertek.

apak-napja-pecs-1395259694.png

Pécs, 2014. március 19. - A katolikus egyház az apák napját hagyományosan március 19-én, Szent József napján tartja. A legtöbb országban világi ünnepként tartják számon.  A Washington állambeli Crestonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője Amerikában. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét.