44 helyen „épül” a város a civil pályázat segítségével

2013. június 21., péntek 14:20

nick-udvar-1372088897.jpg

Megújuló közterek, gyümölcsfaültetés bölcsődékben és óvodákban, kiskertek az intézmények udvarán, művészi installáció a Nick udvarban, kutyafuttató bővítése, megszépülő Balokány-liget és  Béke-park – csak néhány a civil szervezetek programjai közül, akik a város civil pályázatán nyertek.

Az idei pécsi civil pályázat eredményeiről csütörtöki ülésén döntött a Közgyűlés. A testület jóváhagyásával az Önkormányzat ebben az évben tízmillió forint támogatást oszt szét  44 civil szervezet között. A pályázatokat a korábbi évekhez hasonlóan egy civil szakértőkből álló kuratórium bírálta el. A kuratóriumnak nem volt egyszerű dolga, hiszen szigorú szakmai kritériumok szerint 6 millió forintot kellett lefaragnia a pályázatok költségigényéből. A beérkezett 56 pályázat támogatási igénye közel 16 millió forint volt.

hirdetés

 

A civil szervezetek a város több, mint 44 különböző pontján valósítják meg közösségi akcióikat, programjaikat. Nem maradnak ki a programokból a fogyatékkal élők, hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek sem, számukra kulturális, sport, és közösségi rendezvényeket szerveznek több városi helyszínen a belvárosi múzeumoktól a Hősök teréig.

 

A pályázatokat 2013 december 31-ig kell megvalósítani.

 

A programokat a tavalyi évben elindított „LÉPJ magazin” folytatásaként TV-műsor is kíséri majd.

 

Kapcsolódó cikkek

baliko-tamas2014nov-400-1417782235.jpgPécs, 2014. december 6. - December 17-én, Pécsen vesznek végső búcsút családtagjai, kollégái és barátai a vasárnap elhunyt Balikó Tamás színművésztől, rendezőtől, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatójától - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

kiskutyát buszra vinni veszélyes

A kiskutyán szakadt el a cérna az ideges ellenőrnőnél. A jövőben pszichológiai vizsgálattal előznék meg a fenékbe rugdosáshoz hasonló eseteket.

1823-kanizsa-nemzetkozi-jazz-1363904839.jpg

Világhírű jazz zenészek lépnek fel március 22-én és 23-án a Zsolnay Kulturális Negyedben és a Kodály Központban a hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi jazz hétvégén. Pénteken a Negyedben a „ragtime királynőjeként emlegetett” Mimi Blais nyitja a jazz fesztivált, őt az európai és kubai zenészekből álló Septeto Internacional követi, az estét jam session zárja a Blue sPot zenekarral. Szombaton a Kodály Központban a Balázs Elemér Group, a Voces 4 énekegyüttes és Andrejszki Judit kezdi az estet, őket a mexikói Antonio Sanchez követi zenekarával.