Belülről újult meg a komlói sportcsarnok

2016. július 15., péntek 07:00

Pécs, 2016. július 15. - Befejeződött a Komlói Bányász Sport Klub (KSBK) sportközpontjának mintegy 50 millió forintos beruházással megvalósult belső felújítása - közölte a város önkormányzata.

A beruházás keretében megújultak az öltözők, a vizesblokkok, korszerűsödtek az asztalitenisz-csapat edző- és versenytermei, valamint modern kazán került az épületbe. A parkoló új burkolatot kapott, illetve növénytámfalakat és vízelvezető-rendszert alakítottak ki.

hirdetés

 

A MTI-hez eljuttatott közlemény felidézi, hogy a tornacsarnok tavaly megvalósított külső felújításához és napelemes rendszerének kiépítéséhez európai uniós és állami forrásokat is felhasználtak. A mostani rekonstrukcióhoz a Start-közmunkaprogram is hozzájárult, a felújítás jelentős részét közfoglalkoztatottak végezték, a felhasznált építőanyagokat is részben ők gyártották.

 

Polics József (Fidesz-KDNP), Komló polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: a tavaly szeptemberben indult fejlesztések mintegy ezer négyzetméteren valósultak meg. Hozzátette: a sporttelep modernizálásához eddig mintegy 130 millió forintos forrást használtak fel, amelynek hozzávetőlegesen 80 százaléka európai uniós támogatás.

 

A rekonstrukció következő eleme a padlóburkolat cseréje lesz - összegzett az írásos tájékoztató.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

pannonvolan-1370268578.jpg

A Pannon Volán Zrt. (PV) 2012-ben az előző évekhez hasonló, 6,8 milliárd forint árbevétel mellett megduplázta nyereségét, a társaság tavaly 145,8 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el, szemben az előző évi 68,1 millió forint profittal - mondta el a vállalat gazdasági igazgatója az MTI-nek pénteken.

zold-megoldas2015-siklos1-1445104035.JPGBeremend-Siklós, 2015. október 18. - Zöld közösségi tér és egészségmegőrző szabadidőpark valósulhatott meg idén Siklóson a Duna-Dráva Cement 1,5 millió forintos támogatásából. A DDC Zöld Megoldás-pályázat minden évben lehetőséget biztosít a települési környezet zöld fejlesztésére a közösségük felé elkötelezett non-profit szervezetek és oktatási intézmények számára.

Pécs-Baranya, 2014. május 4. - Többnyire kidőlt fákhoz riasztották a megye tűzoltóit, de két helyen a társasházak tetején felgyűlt csapadék okozott gondot. Főként Pécs és Komló környékén volt szükség a tűzoltók beavatkozására.