Zöld Megoldás: szabadidőpark Siklóson

2015. október 18., vasárnap 08:05

zold-megoldas2015-siklos1-1445104035.JPGBeremend-Siklós, 2015. október 18. - Zöld közösségi tér és egészségmegőrző szabadidőpark valósulhatott meg idén Siklóson a Duna-Dráva Cement 1,5 millió forintos támogatásából. A DDC Zöld Megoldás-pályázat minden évben lehetőséget biztosít a települési környezet zöld fejlesztésére a közösségük felé elkötelezett non-profit szervezetek és oktatási intézmények számára.

A siklósi Zöld Megoldás projektben tükröződik a cementgyártó vállalat filozófiája, hiszen a pályázat célja a fenntartható fejlődés népszerűsítése, a jövő generációinak környezeti nevelése és a zöldebb környezet kialakítása, amely elősegíti a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását.

 

A pályázatok kiválasztásánál a helyi adottságokat jól ismerő szakértőkből álló zsűri fontos szempontként tartotta számon azt, hogy a megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően javuljanak a gyermekek és fiatalok életkörülményei, valamint a szemléletformálás eredményeként tudatos felnőtt váljon belőlük.

hirdetés

 

A megvalósult zöld fejlesztést ünnepélyes átadó során a városvezetés képviseletében Mikola János alpolgármester és Müller Ádám a Duna-Dráva Cement Kft. műszaki vezérigazgató-helyettese avatták fel október 16-án.

 

zold-megoldas2015-siklos2-1445103943.JPG

 

- Hiszünk abban, hogy a felnőttek példát mutatva gyermekeiknek, együtt, közösen fogják használni a park adta lehetőségeket, ezzel az egészség megőrzésére, napi mozgásra és a környezet védelmére tanítva őket. Bízunk abban, hogy projektünkkel más települések számára is ösztönzőleg hatunk, arra buzdítva őket, hogy ők is kezdjenek bele hasonló beruházásokba, és tegyünk együtt a környezetért - mondta a megnyitón a projekt vezetője, Balázsné Kréth Ibolya.

 

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011 szeptemberében hirdette meg először a DDC Zöld Megoldás-pályázatot, olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a közösségi terek, valamint a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére ösztönző nevelést segítik elő. A pályázatokat elbíráló zsűri felkérése során a vállalat azt tartotta szem előtt, hogy a gyárak vonzáskörzetében élő és dolgozó, elismert, hiteles szakértők döntsenek a pályamunkákról és a támogatások odaítéléséről.

 

Forrás és fotók: Duna-Dráva Cement, bővebben: www.duna-drava.hu

 

zold-megoldas2015-siklos3-1445104010.JPG

Kapcsolódó cikkek

tf350-1384040187.jpgAz új szabályozások szerint a jövőben kizárólag olyan cégek láthatják el a víz- és csatornaszolgáltatást, amelyek megfelelnek a törvény szabta szigorú minőségi és mennyiségi előírásoknak. A többlépcsős minősítés első mérföldköveként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal októberben 14, november 8-án pedig újabb 15 társaságnak - köztük a Tettye Forrásház Zrt.-nek - adta ki a továbbműködéshez szükséges engedélyt.

Pécs, 2016. augusztus 21. - Hétfőtől, augusztus 22-étől várhatóan négy éjszakán át folytatódik a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefák harmadik körös permetezése aknázómoly kártevő ellen. Augusztus 23-án megtörténik a virágágyak permetezése is. Kedvezőtlen időjárás esetén a munkálatok tolódhatnak.

Pécs, 2015. április 27. - A magyar befektetők egyik sajátossága, hogy rosszul mérik fel saját helyzetüket, illetve kevés információra alapozva, hirtelen hoznak döntéseket. Ezt elkerülendő a K&H alapkezelőjének szakemberei bemutatták a leggyakoribb befektetői buktatókat és azok elkerülésének lehetőségeit a K&H befektetői klub múlt heti pécsi rendezvényén.