Megduplázta nyereségét a Pannon Volán tavaly

2013. május 31., péntek 16:03

pannonvolan-1370268578.jpg

A Pannon Volán Zrt. (PV) 2012-ben az előző évekhez hasonló, 6,8 milliárd forint árbevétel mellett megduplázta nyereségét, a társaság tavaly 145,8 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el, szemben az előző évi 68,1 millió forint profittal - mondta el a vállalat gazdasági igazgatója az MTI-nek pénteken.

Gruber Ferenc indoklása szerint az eredmény a rendkívül takarékos gazdálkodás mellett annak is köszönhető, hogy a társaság bevételként elszámolta egy, a Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert támogatás időarányos részét.

 

A cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a PV fő tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a napokban tartotta a társaság idei évi rendes közgyűlését, amelyen a tavalyi tevékenységet értékelve megállapították, hogy a PV kiegyensúlyozott gazdasági évet tudhat maga mögött, teljesítette üzleti tervét, célkitűzéseit, jó színvonalon végezte közszolgáltatói tevékenységét.

hirdetés

 

A közgyűlés döntése értelmében a nyereség teljes egészében az eredménytartalékba kerül. Az idei üzleti terv még készül.

 

A közlekedési társaság kitért rá, hogy főként pályázati forrásból 829 millió forintot költött szolgáltatási színvonalának erősítése és az utastájékoztató rendszer korszerűsítésére.

 

Ennek részeként mind a 310 helyközi menetrend szerinti közlekedésben részt vevő autóbuszán elektronikus külső és belső utastájékoztató táblákat és fedélzeti jegykiadókat helyeztek el.   

 

Az utazókat a pécsi autóbusz-állomás nagyvárójában vizuális és audiovizuális tájékoztatórendszerrel, központi információs táblával, az indítóállásoknál elektronikus tájékozató táblákkal informálják - olvasható a közleményben.

 

A Baranyában helyközi, azon belül Komlón, Szigetváron, Mohácson és Siklóson helyi járatú közlekedést is biztosító PV közölte azt is: csoportos létszámleépítés tavaly nem történt, a dolgozók száma egy év alatt nyugdíjazásokkal és távozásokkal 26-tal, 834-re csökkent.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

nyerges1-1373031500.jpg

Elfogultságot jelentett be a Pécsi Járásbíróság, így már biztos, hogy nem a baranyai megyeszékhelyen tárgyalják majd Ny. Zoltán, Páva Zsolt, Pécs polgármestere lányának támadója büntetőperét.

gyik-beka-siklo-kedvelt-helye400-1422483873.jpgPécs, 2015. január 29. - A vízmérők leolvasása időnként kalandos, olykor egyenesen veszélyes feladat. A szolgáltató szakembereinek főként az előírásoktól eltérően kialakított, vagy elhanyagolt aknák okoznak kellemetlen meglepetést, a társasházakban nem megfelelően kiépített mérőhelyek azonban a lakók elszámolására is hatással lehetnek.

Pécs, 2014. július 23. - A falvak életben tartásának fontosságát hangsúlyozta az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) volt elnöke tegnap Pécsen. Az Európai Unió konzultatív, tanácsadó szerveként működő grémium vezetői tisztségét 2010. és 2013. között betöltő Staffan Nilsson a baranyai megyeszékhelyen zajló nemzetközi tanulmányok nyári egyetem keretében tartott sajtótájékoztatót.